Välisministeerium ei soovita Itaaliasse reisida

BNS

Seoses koroonaviiruse jätkuva levikuga ei soovita välisministeerium reisida Itaaliasse ja teistesse nakkuse riskipiirkondadesse. Lennufirma airBaltic otsustas tervishoiu ja turvalisuse kaalutlustel tühistada kõik oma lennud Milano ja Veroona suundadel kuni aprilli lõpuni.

Välisministeerium teatab, et seoses Itaalias Lombardia regioonis ning Parma, Piacenza, Rimini, Reggio-Emilia, Modena, Pesaro Urbino, Veneetsia, Padova, Treviso, Allessandria, Verbano-Cusio-Ossola, Novara, Vercelli, Asti provintsides kehtestatud karantiinirežiimiga palutakse inimestel vältida reisimist Itaaliasse.

Karantiini kehtestamise täpsemad tingimused ja piirangud kujunevad välja lähipäevadel, ettenähtavalt kehtivad need kuni 3. aprillini 2020.

Arvestama peab, et karantiinirežiim võib geograafiliselt laieneda ja rakendatakse veelgi täiendavalt piiravaid meetmeid. Itaaliasse reisides on suur tõenäosus jääda liikumispiirangute alade mõjusse pikemaks perioodiks ja piirangute alas on ka välisministeeriumi konsulaarabi tagamine raskendatud.

Karantiinipiirkondades viibivad Eesti kodanikud peavad täitma kohalike ametivõimude korraldusi ja arvestama, et karantiini piirkondadest välja liikumine ei ole võimalik.

Palume kodanikel registreerida enda viibimine välisministeeriumi lehel: https://reisitargalt.vm.ee/registreerimine. Hädaolukorras palume helistada välisministeeriumi konsulaarabi hädaabinumbrile +372 53 01 9999 (24 h).
Välisministeerium uurib Itaalia karantiini tingimuste ja piirangute kohta täpsustatud informatsiooni ning esitame oma soovitused välisministeeriumi Reisi Targalt lehel.

Välisministeerium jälgib pidevalt olukorda ning uuendab aktiivselt reisisoovitusi Reisi Targalt lehel https://reisitargalt.vm.ee/. Kuna viirus on hetkel Euroopas aktiivse leviku faasis, siis palume hoolega valida puhkusereiside sihtkohta ja kaaluda tööreiside vältimatust.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
K.S
4 aastat tagasi

Eks homme kui puhkepäevad lãbi ja meie labor jälle tööle hakkab saame ka siitmaalt uusi uudiseid…