Vormsi vald riigiteid ei taha

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Ene Sarapuu. Foto: Arvo Tarmula
Ene Sarapuu. Foto: Arvo Tarmula

Vormsi vallavalitsus teatas majandusministeeriumile, et pole nõus saarel asuvaid  riigiteid oma hallata võtma, ja pakkus riigile hoopis ühte teelõiku lisaks.

„Ei võta, ei võta,” ütles Vormsi vallavanem Ene Sarapuu ministeeriumi pakkumise peale võtta valla haldusse veidi enam kui 35 km saarel asuvat riigimaanteed. „Mis me neist mustkattega teedest võtame, kui me ei suuda oma kruusateidki korralikult hooldada,” lisas Sarapuu.

Vormsi vallavalitsus arutas teede üleandmise teemat juba 2018. aasta sügisel ja otsustas toona ministeeriumi pakkumisega mitte nõustuda. Vormsi vald tegi hoopis ministeeriumile ettepaneku, et riik võtaks oma hallata ka praegu vallale kuuluva 2,3 km pikkuse Hullost Rumposse viiva mustkattega teelõigu. „Siis oleks kõik mustkattega teed  riigi, ja kruusateed valla omad,” ütles Sarapuu.

Sarapuu ütles, et saarel pole teede-ehituseks sobivat kruusa ega ka teede spetsialisti  – kui viimane palgata, siis täistöökohta poleks talle ikkagi anda. Sarapuu märkis, et teeremondi hanked on keerukad ning 20 000–30 000eurosele hankele ei tule pakkuma ükski suurem firma. „Maanteeametil on olemas kogu teave ja kompetents ning nad saavad teha paremaid hankeid ja paremaid töid,” seisab valla kirjas ministeeriumile.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
4 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Vahur Reede, saarlane
4 aastat tagasi

Täiesti loogilised argumendid Vormsi rahval.

Kui meenutada seda õnnetut haldusreformi, siis oli just põhiline põhjendus see, et suured, ühinenud omavalitsused, on suurema võimekusega ja saavad üle võtta ka Riigi funktsioone aga…

Aga Haldusreformi seaduses tehti ju merelistele saarvaldadele erand, mis tähendab seda, et seal riigi teede valla kraesse ajamine on mitte ainult loogika, vaid ka seadusevastane.

Olge tublid!

nöök
4 aastat tagasi

Jõudu soovides vallale. See antud nipp poleks mitte midagi muud, kui pähe istumine. Riik ei saa oma kohustusi laiali jagada, et aga raha vähem kuluks.

Agu
4 aastat tagasi
Reply to  nöök

vallad ja linnad hakkavad ka kohalikust ettevõtlusest tulu saama teatud osa. Saate valesti aru, et midagi pähe määritakse. Tegelikult üritatakse rohkem iseseisvust läbi isemajandamise anda, mis maailma edukate kap riikide praktikas on vägagi õnnestunud lahendus, nii riigile tervikuna, kui ka omavalitsustele, aga egas sotsialistid ei taha sellest aru saada. Sotsidel on ikka, et viige oma lehm ühisomandisse ja kõigile jagub piima ühepalju.

Agu
4 aastat tagasi

Te vist ei ole veel aru saanud, arvan, et olete kindlasti, aga ei taha endale tunnistada, et tänasel päeval on uus valitsusliit võimul, mitte reform ja kesk, vaid ekre ka ikka! Reformareid ja sotse, kes neid igasuguseid ebameeldivaid ja teie sõnade kohaselt seaduse ja loogikavastaselt tehtud haldusreformi tegid pole enam võimul, saad aru inimene – pooooleeee!!!