Koolinoored saavad võimaluse HÕFFil filme hinnata

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Mart Sanderi filmi "Kõhedad muinaslood" plakat.
Mart Sanderi filmi “Kõhedad muinaslood” plakat.

Haapsalu õudus- ja fantaasiafilmide festivali raames toimub 2. mail Eesti õudus-, fantaasia- ja ulmefilmide maraton, mille žüriisse oodatakse filmihuvilisi Haapsalu gümnasiste vanuses 16-19 eluaastat.

„Näitame kuute eelmisel aastal valminud Eesti žanrifilmi, millest osad on Haapsalu kino ekraanil ära käinud, osad mitte,“ ütles HÕFFi juht Helmut Jänes.

Filmid, mis tuleb ära vaadata ja hinnata, on Mart Sanderi „Kõhedad muinaslood“, Urmas E. Liivi „Kiirtee põrgusse“, Toomas Aria „Õiglus“, Oskar Lehemaa ja Peeter Ritso loodud “Vanamehe film“, Miguel Llansó „Jeesus juhatab sind kiirteele“ ja Rain Rannu „Ükssarvik“.
Aega võtab see kõik väikeste vahedega keskpäevast kuni keskööni.

„Me otsime selliseid vahvaid gümnasiste, kes tahavad selles maratonis kaasa lüüa, neid filme vaadata ja hinnata. Kerge see pole, aga kindlasti põnev väljakutse,“ ütles Jänes.

Noortele, kes žüriisse pääsevad, tehakse HÕFFi meeskonna poolt ka kiirkursus, kuidas žüriisse kuuludes filme vaadata, mida tähele panna ja mida hinnata.

„Selle päeva jooksul saavad noored läbilõike Eesti žanrifilmi ilust ja võlust ning asjade hetkeseisust. Kohal on kõikide filmide režissöörid ja ka näitlejaid, kellele saab pärast küsimusi esitada,“ rääkis Jänes.

Filmimaratoni raames toimub ka nn Eesti filmi pidu. „Nimetame seda Eesti filmi auks toimuvaks pidulikuks vastuvõtuks, kuhu tulevad Eesti filmitegijad, keda võib juba ka staarideks nimetada. Vastuvõtule on muidugi oodatud ka noored žüriiliikmed, saab filmirahvaga suhelda ja nendega koos pilti teha,“ rääkis Jänes.

Võitjafilm ehk film, mis sai žüriilt kõige rohkem hääli, kuulutatakse välja pühapäeval, 3. mail HÕFFi lõpetamisel. „Auhinna parima filmi tegijatele saavad üle anda žürii liikmed ise,“ ütles Jänes.

Kes soovib osaleda žürii raskes, ent väga huvitavas töös, peaks enne 30. märtsi kirjutama aadressile hoff@poff.ee. Kirjas tuleb ära mainida, milline on žüriisse pürgija lemmik Eesti film läbi aegade ja miks just see film.
„Kõik, kes osutuvad žüriisse valituks, saavad festivali poolt tasuta HÕFFi passi, mis tähendab teravaid filmielamusi terveks nädalavahetuseks ja tutvumist festivali tegemise köögipoolega,“ lubas Jänes.

15. Haapsalu õudus- ja fantaasiafilmide festival leiab tänavu aset 30. aprillist 3. maini. Festivalil linastub üle 35 filmi 15 riigist.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments