Kuula ja vaata uuesti: EV 102 kontsert Haapsalus

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Foto: Silver Raidla
Foto: Silver Raidla

Haapsalu muusikakooli kammerorkester andis Eesti vabariigi 102. aastapäevale pühendatud Haapsalu linnapea vastuvõtul meeldejääva kontserdi.

Vastuvõtu aktuse-osa lavastas Haapsalu juurtega dirigent ja Haapsalu muusikakooli õpetaja Lehari Kaustel, kes pani elegantselt kokku Eesti klassikud Jaan Räätsa ja Heino Elleri ning tunnustatud elektroonilise muusika looja Sander Mölderi loomingu.

Kontsert mõjus värskelt, helgelt ja kergelt selle sõna kõige paremas tähenduses, olles samas ka küllaltki pretensioonikas ja julge üritus. „See kava oli orkestri jaoks tehniliselt kindlasti nõudlik ja keerukas, aga meil on orkestris väga tublid noored muusikud,” ütles Kaustel.

Haapsalu muusikakooli õpilaste kõrval olid orkestri koosseisus ka kooli vilistlased, laval olid samuti Sander Mölder ise ja saksofonist Mairo Marjamaa. „See oli kõigile noortele mängijatele kindlasti väga omalaadne kogemus mängida laval koos live DJ ja soolosaksofonistiga – meie orkester on seni olnud pigem peaesinejate saatja rollis,” selgitas Kaustel. Eriline tänu kuulub Annabel Triebstockile, kes on orkestri kommunikatsioonijuht ja kelle kaasabul toimub kõikide orekstri tegemist koordineerimine.

Linnapea vastuvõtu kontserdiks valmistuti kolm kuud. „Suur tänu ja kiitus kuuluvad muusikakooli õpetajatele, meie orkestri tugiisikutele Ingrid Arrole, Taimi Koplile ja Margus Tokkole. Eriline tänu kuulub Annabel Triebstockile, kes on orkestri kommunikatsioonijuht ja kelle kaasabil toimub kõikide orekstri tegemist koordineerimine – ilma temata ei toimuks ühtegi proovi!” ütles Kaustel.

Lavastaja, produtsent ja dirigent: Lehari Kaustel
Solistid: Sander Mölder ja Mairo Marjamaa
Muusikud: Haapsalu kammerorkester
Orkestrti kommunikatsioonijuht: Annabel Triebstock
Valgus disainer, produktsiooni juht: Veljo Sakkos
Videokunstnik: Mattias Tammik
Heli-, valgus-, ja videoproduktsioon: Eventech OÜ.

Loe kontserti kohta pikemalt siit.

Fotod: Silver Raidla

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments