Galerii: Paliveres nauditakse suusamõnusid

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

26. veebruaril sadas Paliveres mehe mood lund, Pikajalamäel sai teha vastlasõitu, mis siis, et tegelikult oli vastlapäev olnud päev varem. Foto. Urmas Lauri
Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 31

Paliveres on suusarada juba sisse sõidfetud. Foto: Urmas Lauri

Paliveres on mäekülg juba kõvaks lihvitud ning esimesed suusaentusiastid on sisse sõitnud ka suusaraja.

Vilkla küla mees Egert Siig koos poeg Rasmusega lihvisid lumelaual mäenõlva.

“Üks isa oli natuke aega tagasi kahe lapsega mäel, keegi on suusatamas ka,” viitas Egert suusajälgedele.

“Eelmisel aastal käisime ikka Viimsi mäe peal, seal on tõstuk olemas, issi ei pea tassima ülesse,” patsutas isa kuuese Rasmuse neoonkollast kiivrit. Poisil on korralik suusavarustus – eakohane lumelaud, soe kombinesoon, korralikud kindad, kiiver ja prillid.

Rasmus sahiseb mäest alla ja lendab uperkuuti kohevasse lumme. Isa aitab poja püsti ning heidab poisi endale õlale.

“Siin mängib issi tõstukit. Ei viitsi seda lauda ära võtta,” selgitas Egert.

“…ja tagasi panna,” lisas isa kukil mäkke tõusev Rasmus.

Vastlakukleid söödi Siia peres eile. “Emme tegi,” nentis mees ja lootis, et täna, kui ka tõeline vastlasõit tehtud sai, saavad nad taas kukleid.

Suusarajal olid veel viimased paarsada meetrit sisse ajada. Esimesena rühkis klassikastiili sõitev mees, tema järel kaks naist. Neil oli rajal hoopis hõlpsam liikuda.

“Õde ja tüdruk,” osutas Oru kandi mees Ingvar Leier tema suusajälge pidi lähenevate Johanna ja Nele suunas suunas.

Kuigi esimese ringi tuli rada ise sisse rükkida, olevat lumi hea. “Libiseb küll,” nentis Ingvar.

Ingvarile olid tänased suusakilomeetrid Paliveres esimesed. “Murdmasuusk on küll esimest koprda, aga mäge sai ühel nädalavahetusel Lõuna-Eestis proovimas käidud,” lausus mees.

Esimene suusaproov oli täna ka Johannal ja Nelel.

“Kui miinustemperatuurid püsivad ja lumesadu lõppeb, saab suusarajaga valmis ehitada,” ütles Palivere tervise- ja spordikeskuse juht Mati Kallemets. “Rajavalgus on sisse lülilatud. Üritame rajapõhja alla tallata, et kui järgmisel nädalal on taas sula, siis on rajapõhi olemas. Rajamasina ostu-müügileping on sõlmitud ning see saabub Paliverre paari nädala jooksul.”

Homseks lubab ilmateenistus Läänemaale pilves selgimistega ilma. Aeg-ajalt sajab lund ja võib tuisata. Puhub ida- ja kirdetuul 6-11, puhanguti kuni 15 m/s, õhtul nõrgeneb veidi. Õhutemperatuur on 0..-2°C.

Fotod: Urmas Lauri

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments