Eestlased peavad kõige usaldusväärsemateks päästjaid ja politseid

BNS

Päästeautod. Foto: Urmas Lauri
Eestlased peavad kõige usaldusväärsemaks päästeametit. Foto: Urmas Lauri

Eesti elanikud peavad kõige usaldusväärsemateks institutsioonideks päästeametit ning politsei- ja piirivalveametit, selgub kaitseministeeriumi tellitud uuringust.

Uuringutulemustest selgub, et kaheteistkümnest institutsioonist, mille usaldusväärsust Eesti elanikel lasti hinnata, usaldas päästeametit 96 protsenti. Politsei- ja piirivalveametit usaldas 89, kaitseväge 80 ja Kaitseliitu 76 protsenti vastanutest.

Kohalikku omavalitsust usaldas 71 ning 66 protsenti presidenti. Peaministrit ja riigikogu usaldas võrdselt 58 protsenti ning valitsust 53 protsenti küsitletutest.

Uuringu läbiviijad toovad esile, et võrreldes kevadega on peaministri ja riigikogu usaldusväärsus veidi kasvanud.

Euroopa Liitu ja NATO-t peab usaldusväärseks vastavalt 71 ja 66  küsitletutest.

Uuringu tulemustest tuleb esile, et endiselt on suur erinevus eestlaste ja mitte-eestlaste suhtumises NATO-sse. Nii usaldab NATO-t 81 protsenti eestlastest ja vaid 36 protsenti muust rahvusest vastajaist. Ka kaitseväe ja Kaitseliidu puhul on eestlaste ja muust rahvusest vastajate usalduses suured erinevused. Kaitseväge peab usaldusväärseks 89 protsenti eeslastest ja 63 protsenti mitte-eestlastest, Kaitseliitu vastavalt 87 ja 50 protsenti. Kevadises küsitluses oli muust rahvusest vastajate usaldus kaitseväe ja Kaitseliidu vastu madalam, vastavalt 54 ja 44 protsenti.

Küsitluse viis mullu oktoobris ja novembris kaitseministeeriumi tellimusel läbi Turu-uuringute AS. Uuringu käigus küsitleti 1226 Eesti elanikku alates 15 aasta vanusest.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments