3

Galerii: Rootsi parlamendi spiiker külastas Läänemaad

Kaire Reiljan

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Andreas Norlén Rannarootsi muuseumi külalisteraamatusse kirjutamas. Foto Arvo Tarmula

Rootsi parlamendi Riksdagi esimees Andreas Norlén veetis oma ametliku Eesti visiidi teise päeva Läänemaal, külastades siin peamiselt rootsi keele ja kultuuriga seotud paiku.

Läänemaa päev algas Noarootsis, kus Norlén külastas Noarootsi gümnaasiumi ja kohtus sealsete õpilastega. Teel Haapsallu käidi ka Noarootsi kiirkus ja pastoraadis.

Haapsalus võeti Rootsi parlamendi esimeest kõigepealt vastu Rannarootsi muuseumis, kus külalistele esinesid Vormsi talharpamängijad, tutvustati rannavaipa ja käsitöömemmesid. Pärast lõunat külastas Norlén linnapea Haapsalu piiskopilinnust ning Iloni Imedemaad.

Fotod Arvo Tarmula

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
eskordi
eskordi

järgi tundus nagu oleks meie kullavaru transporditud, piinlik

Jalutaja
Jalutaja

Teel rannarootsi muuseumisse kujutasid osad politseieskordi mehed ette et nad on kuskil Ameerika filmis, mitte unisel Lahe tänaval. Ma loodan et Rootsi külaline ikka nägi, kuidas esimese saateauto juht tegi sireenide, kätega vehkimise ja sõidustiiliga tervelt kolmele jalakäiale ja ühele autojuhile selgeks, et ta pole enam see trullakas poiss, kellele vahetunnis trussikud valusalt kanni vahele võis tõmmata.

Paistab,
Paistab,

et külastas Rannarootsit, aga mitte Eestit.

wpDiscuz