Toomkirikus kõlab laupäeval naistelaul

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Sirje Kaasik kooriproovis. Arvo Tarmula
Sirje Kaasik kooriproovis. Arvo Tarmula

Seitse Eesti naislaulu seltsi kuuluvat koori 150 lauljaga annab laupäeval Haapsalu toomkirikus vabariigi aastapäeva puhul kontserdi „Jäägu minu rahval rahu”.

Kontserdi kunstiline juht, Haapsalu naiskoori Kaasike dirigent Sirje Kaasik ütles, et kuna kohe on Eesti vabariigi 102. sünnipäev, kõlab peamiselt eesti koorimuusika. Kavast leiab Gustav Ernesaksa, Miina Härma, Veljo Tormise, Ülo Vinteri, aga ka noorema põlve heliloojate Pärt Uusbergi, Toomas Volli ja Mart Siimeri loomingut. Teiste seas kõlab mitu Sirje Kaasiku loodud laulu.

„Kuna on kontsert on pühendatud vabariigi aastapäevale, siis laulud on ikka isamaast ja isamaa-armastusest,” ütles Kaasik.

Kaasiku sõnul on kontsert üles ehitatud nii, et ühendkoori esituses kõlab neli laulu ja lisaks astub iga koor üles kahe-kolme lauluga.

Haapsalu kontserdil osaleb seitse Eesti naislaulu seltsi kuuluvat koori üle Eesti – kaugeim tuleb Võrust, Läänemaa kooridest osaleb Kaasike.

Sirje Kaasik ütles, et ei mäletagi, millal Haapsalus oleks nii suur hulk naiskoore koos laulnud. Kaasik tunnistas, et talle endalegi on lauljate suur hulk üllatuseks: „Ise arvasin, et tuleb sada lauljat, aga kui registreerumine lõppes, selgus, et neid on kolmandiku võrra rohkem.”

Nais- ja neidudekoore ühendava Eesti naislaulu seltsi eesmärk on edendada naiskoorilaulu, korraldades laulupäevi, kontserdisarju ja tähtpäevakontserte. Seltsil on tavaks pidada vabariigi aastapäeva kontsert mõnes Eestimaa kirikus, mullu toimus see Paides.

Vabariigi aastapäeva kontserdil – nüüd siis Haapsalus – antakse üle aasta naiskoori tiitel. Sel aastal on tiitli nominent ka Kaasike.

Kontsert „Jäägu minu rahval rahu” algab toomkirikus laupäeval kell 16 ja sissepääs on vaba.

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments