Hülgeid ei tohi häirida

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Hülged. Foto: Olle Koert

Hülged. Foto: Olle Koert

Jäävaba talv on seadnud Läänemere hülged väga raskesse olukorda. Tavaliselt merejääl poegivad emasloomad on sunnitud nüüd sobivaid kohti otsima laidudelt ja kaldaala roostikest. Seega võib veebruaris ja märtsis rannaaladel tavapärasest enam hülgepoegi kohata.

„Hallhüljes on jääserva liik, nad lähevad poegima ilmselt inimesest kaugemale, laidudele,” ütles hülgeuurija Mart Jüssi. Viiger on aga puhas jäähüljes. Jüssi 30aastase hülgeuurimise aja jooksul on tänavu esimene kord, kui merel üldse jääd ei ole. Jüssi loodab, et Matsalu laht siiski külmub kinni, seal saaksid viigrid poegida.

Rannas olevad hülgepojad inimese abi ei vaja. Ükskõik mis moel hülgepojaga kontakti loomine võib loomakest ohustada. „Rannas koeraga jalutades tuleks oma lemmik rihma otsas hoida, sest koer võib hülgepojale reaalselt ohtlik olla,” pani Jüssi inimestele südamele.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments