Hundilt võtab aasta looma tiitli üle viiger

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Viiger

2014. aasta loom on viigerhüljes ehk viiger (fotol).

Eesti imetajauurijaid ühendava Eesti terioloogia seltsi esimees Tiit Maran rääkis, et järgmise aasta loomana olid esialgu kaalumisel ka metssiga ja põder, aga niipea kui viigrit pakuti, leidis see kohe kõigi üksmeelse toetuse, kirjutab Eesti Päevaleht.

Marani sõnul kannab viigri valimine olulist sõnumit, sest nende populatsioon on väga ohustatud.

Samuti toetas viigri valimist asjaolu, et Läänemere kaitsega tegelev Helsingi komisjon (HELCOM) kuulutas järgmise aasta Soome lahe aastaks, mille üks sümbolliik on viigrid.

“Tegu on hea liigiga, kelle abil Läänemere tundlikust ökosüsteemist rääkida,” märkis Maran.

Hülgeuurija Mart Jüssi rääkis, et kui meie Liivi lahe ja Väinamere vetes elab veidi üle tuhande viigri, siis Soome lahes on nende olukord väga nutune, sest viimase paarikümne aastaga on loomade arvukus seal tugevalt vähenenud.

Aasta looma valisid Eesti terioloogia selts, Looduskalender, ajakiri Loodusesõber, Looduse Omnibuss, Eesti looduskaitse selts, Eestimaa looduse fond, Eesti metsaselts, Tallinna loomaaed ja Eesti loodusmuuseum.

Esimest korda valiti aasta loom tänavu, esimene aasta loom oli hunt.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments