Ääsmäe–Haapsalu maanteel alustavad tööd kiiruskaamerad

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Esmaspäeval alustavad kiirusemõõtmist Ääsmäe–Haapsalu maanteele paigaldatud neli uut kiiruskaamerat, millele lähikuudel lisanduvad veel teistele Harjumaa teedele paigaldatavad üheksa mõõtekabiini koos nelja kiiruskaameraga.

Maanteeameti teatel paiknevad 4. ja 17. km vahelisel lõigul asuvad kaamerad kõik 90 km/h alas, kusjuures kummalgi sõidusuunal on neid kaks.

Ühtekokku paigaldatakse lähikuudel Harjumaa teedele 13 mõõtekabiini ja 8 kiiruskaamerat – kõikide kabiinide täitmiseks võetakse kasutusele ka varem ostetud kiiruskaamerad. Lisaks nimetatud Ääsmäe-Haapsalu-Rohuküla maanteele tulevad kiiruskaamerad veel Tallinn-Saku-Laagri, Tallinna–Rannamõisa–Kloogaranna ja Tallinna–Rapla–Türi maanteele. Täpsemad teelõigud teeb maanteeamet teatavaks siis, kui kaamerad tööd alustavad.

Kiiruskaamerate asukohtade valimisel võetakse arvesse inimkannatanutega liiklusõnnetustega statistikat viimase viie aasta jooksul, liiklussagedust, sõidukite kiirusi sel lõigul, elektri kättesaadavust ja kohalikke olusid. Kaameratega teelõikudele paigaldatakse ka automaatkontrollist teavitavad liiklusmärgid.

Nüüdsest on Eesti riigimaanteedel üleval 44 mõõtekabiini ja 31 kiiruskaamerat, vahendas maanteeamet.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments