Talumaja trepile ilmus hülgepoeg

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Hülgepoeg taluõuel. Foto: kuvatõmmis
Hülgepoeg taluõuel. Foto: kuvatõmmis

Laupäeva hommikul avastas Matsalu rahvuspargis asuva Kirikuküla elanik Kalev Ojap aknast välja vaadates trepi pealt noore hülge.

„Vahtis kella kaheksa ajal hommikul ümber kojanurga köögiaknast sisse,” ütles Ojap Lääne Elule. Nooruke tähniline kaheksa-üheksakilone loom oli häälekas ja julge ning sättis end lausa uksest sisse tulema. „Küllap oleks tulnud ka, kui ma oleks kutsunud. Midagi ta seal rääkis, aga aru ma ei saanud,” ütles Ojap.

Ojapi kodu jääb Matsalu lahest kilomeetri kaugusele. „Ju ta roostikust tuli, seal on heinamaa ja vana jõesäng,” ütles Ojap.

Ojap kutsus välja päästjad, kes püüdsid hülgepoja kahvaga kinni ja viisid vee äärde.

Nii ebaharilikku külalist pole Ojapil varem käinud. „On käinud kährikuid ja šaakaleid, aga kaugemal, mitte otse trepi peal,” ütles Ojap.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
En.
1 aasta tagasi

Hülgekutsikal oli ilmselt ema kadunud või tahtis soola laenata. … Ega teagi, kas hülged lepivad joogiks ainult mereveega? Läänemere vesi on suht mage aga morsad ja merilõvid elavad tulisoolase ookeani ääres. Kas mereimetajad filtreerivad vett läbi naha?