Elektritõukerataste kasutamist hakkab seadus reguleerima

Bolti ja Citybee elektritõukerattaid saab praegu rentida Tallinnas ja Pärnus, tuleval suvel ilmselt ka Haapsalus. Fotot: ERKI PARNAKU / ÕHTULEHT / SCANPIX
Elektritõukeratas. Fotot: ERKI PARNAKU / ÕHTULEHT / SCANPIX

Elektritõukeraad on majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi eestvedamisel teel liiklusseadusse, uued reeglid peaks kehtima hakkama tänavu juulis, kirjutas Postimees.

Seni on elektritõukeratast liikluses määratletud kui jalakäija abivahendit, millega tohib liikuda kõnniteel. Eilsel valitsuse liikluskomisjoni istungil kõlas ettepanek lisada liiklusseadusesse eraldi sõidukiliik „kergliikur”, mille all mõeldakse nii elektritõukeratast kui ka tasakaaluliikurit.

Kergliikuri all mõeldakse ühe inimese vedamiseks istekohata ning elektri jõul, maksimaalselt võimsusega üks kilovatt liikuvat sõidukit, mille valmistajakiirus on kuni 25 kilomeetrit tunnis. Peale kõnniteel sõitmise lisanduks elektritõukerattale õigus liigelda jalgrattarajal ning erandina ka sõiduteel.

Samuti paneb seadus paika, et jalakäija vahetus läheduses tuleb kergliikuriga sõita jalakäija tavakiirusel. Kui aga tõukerattur peaks jalakäijaga siiski kokku põrkama, jääb süüdi kergliikuriga liikleja.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
süsimust iroonia
4 aastat tagasi

alati, kui inimesed millestki lõbu tunnevad, teevad ametnikud kohe seaduse selle takistamiseks! 😀

uskmatu toomas
4 aastat tagasi

Seaduse võite ju teha aga kes selle täitmist kontrollima hakkab ? Politseid ju meil tänavapildis ei ole !

Hellat
4 aastat tagasi
Reply to  uskmatu toomas

Politsei on täiesti olemas