Haapsalus saab laenutada Bolti tõukerattaid

Hommikul seisid Mihkli pargi kõrval rivis kümme Bolti tõukeratast. Foto: Malle-Liisa Raigla
Hommikul seisid Mihkli pargi kõrval rivis kümme Bolti tõukeratast. Foto: Malle-Liisa Raigla

Tänasest saab Haapsalus laenutada Bolti elektrilisi tõukerattaid. Hommikul seisis Okase muuseumi bussipeatuse kõrval rivis kümme Bolti tõukeratast. Päeva jooksul tuleb tõukse linnapilti juurde.

„Haapsalu on oluline suvekuurort, mida külastavad inimesed üle kogu Eesti. Loodame, et tõukerattad saavad suvekuudel populaarseks liikumisvahendiks nii kohalikele kui külastajatele,” kommenteeris Bolti tõukerataste spetsialist Aleksandr Lilišentsev.

Tõukerataste laenutamiseks tuleb avada Bolti rakendus ning vajutada rakenduse paremal üleval nurgas olevale tõukeratta ikoonile. Seejärel näeb klient enda lähedal asuvate tõukerataste asukohti. Tõukeratta saab lahti lukustada sellel oleva QR koodi abil. Rataste lahtilukustamine on esimestel päevadel tasuta, edaspidi aga 50 senti ja iga sõiduminut maksab 15 senti. Näiteks 10-minutiline sõit, millest piisab paari-kolme kilomeetri läbimiseks, maksab sõitjale 2 eurot.

Tõukerataste rentimisel paneb Bolt sõitjatele südamele ohutut liiklemist. „Tõukerattaga sõites peab kindlasti arvestama liiklusoludega ja ilmastikutingimustega ning võimalusel kandma kiivrit. Samuti tuleb meeles pidada, et tõukerattaga tohib korraga sõita vaid üks inimene,” selgitas Lilišentsev.

Esmakordsel Bolti tõukeratta kasutamisel kuvab rakendus sõitjale tõukeratta kasutusjuhendi. Tõukeratastega saab liikuda maksimaalselt 25 km/h, kuid iga sõitja peab seejuures veenduma, et valitud kiirus oleks talle endale ja teistele liiklejatele ohutu. Sõidu lõppedes tuleb kasutajal tõukeratas jätta kõnnitee äärde nii, et see ei takistaks teisi jalakäijaid. Piirkonnad, kuhu tõukeratast jätta võib, on rakenduses oleval kaardil tähistatud. Tõukeratast saab rentida 16. eluaastast.

Bolti tõukerattaid saab Eestis rentida veel Tallinnas, Tartus, Pärnus, Kohtla-Järvel ja Narvas.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
22 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
urmas
3 aastat tagasi

Enne tuleks ikka korralikud kergliiklusteed välja ehitada.

Seda et
3 aastat tagasi

Haapsalus ei saada nende alaealiste jalgratturitegagi hakkama

...
3 aastat tagasi
Reply to  Seda et

eks ikka häda

ex-haapsallane
3 aastat tagasi

Haapsalus, ma arvan, on tõuks teretulnud ja normaalne nähtus, väike linn ja tänavad autode jaoks kitsad. Ainuke häda on see, et neid kiputakse igale poole vedelema jätma – kergliiklusrajale, kõnniteele, parklasse (Pärnu näide). Haapsalus Promenaadi peal muidugi see oht ka, et mõni tõuks leiab end kindlasti veest.

Puzikov
3 aastat tagasi

oh juudas … see materjal, mis nendega vurama hakkab on ju saamatute punt mis
liikluseeskirjast midagi ei jaga. Usun, et hakkab liikluses saama komejanti.

Hmm
3 aastat tagasi
Reply to  Puzikov

mis sa arvad, et kelledel auto on, ei kasuta suvel sellist teenust? Purjus peaga on hea politsei eest ära ajada sellega, mahub igast kitsastkohast läbi

juss
3 aastat tagasi
Reply to  Hmm

Kes need “kelled” veel on?

Hmm
3 aastat tagasi
Reply to  juss

juss pead kooli tagasi minema! Tehakse selgeks sulle kelle, kellede jne

Kodanik
3 aastat tagasi
Reply to  Puzikov

Ei jagatagi. Ühesuunalisel teel sõidetakse autodele vastu keset teed. Jalgratturid täpselt sama teevad.

...
3 aastat tagasi
Reply to  Kodanik

millisel ühesuunalisel tänaval täpsemalt?

Juta
3 aastat tagasi
Reply to  ...

Terve vanalinn ühesuunalisi sõiduteid täis.
Omal ajal päälinlased arvasid, et jube kerge Haapsalus sõidueksam sooritada. Aga võta näpust. Kolisid Tallinna tagasi eksameid tegema, kui siin olid korduvalt läbi kukkunud.
Mis siis veel tõuksiga liiklejatest rääkida.

Näide
3 aastat tagasi
Reply to  ...

Igasugusel.

...
3 aastat tagasi

siin on ehe äriline õpikunäide, kuidas äri aetakse, kellel õnnestub ja kellel mitte. Tehti ju mingi aeg Haapsalus tõukeratta laenutus, pead tagatisraha maksma 60 euri, sõidutund oli vist 9 euri ja pead laenutuspunkti tagasi ka veel viima. Õpikus on kirjas, et tee sama asja, aga tee paremini ja kliendid on sinu. Bolt tuli ja tegi parema teenuse. Ei mingit tagatisraha ja tõuksi võid jätta kuhu tahad, teenusepakkuja korjab õhtul ise kõik kokku, tunnihind enamvähem sama.

Pemmi kummid
3 aastat tagasi

Jalakäijad peavad nüüd siis õppima nüüd jalgrataste ja elektritõukside vahel ellu jääma. Lahe. Promenaadil ükspäev mingi hull juba kihutas. Kena jalutamist! Tere tulemast ka!

Hmm
3 aastat tagasi
Reply to  Pemmi kummid

mujal linnades pole häda midagi, küll paika loksub. See paralepa tee on nii pikk palava suvega. Mõnus ju sõita kiirelt randa ja ujuma, maksad 30 senti. Pole paha minuarust

Jjj
3 aastat tagasi

Soomes 99 senti kilomeeter. Päris hea vahe

Jjj
3 aastat tagasi
Reply to  Jjj

sry üks minut 99 snt

kus
3 aastat tagasi

nendega siis sõita võib, kõnniteel 25 km/H

Agu
3 aastat tagasi
Reply to  kus

seadusega on see nüüd täpselt reguleeritud, kasutage palun google abi!

Kult
3 aastat tagasi

Tänan,mul on enda tõuks….

Para Doks
3 aastat tagasi

Maksab minut. Seetõttu siis nendega kihutataksegi.

kihutamine :):):)
3 aastat tagasi
Reply to  Para Doks

Piirang peal – max 7 km/h. Olen Tallinnas proovinud, enam ei taha, minutihinnaga maksin ennast ogaraks. kogemus kogu eluks! Sõidan parem enda omaga 25km/h ja peaaegu tasuta.