Lihula saab aasta lõpuks köetava bussijaama

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Koonga bussijaam. Foto: Urmas Lauri

Koonga bussijaam. Foto: Urmas Lauri

Pärnumaal valmib selle aasta sügiseks seitse minibussijaama, kus on köetav ootesaal, mida kuuma ilmaga saab jahutada. Lisaks on minijaamades jalgrattahoid, vahendas ERRi uudisteportaal.

Ühe bussijaama maksumus on ligi 80 000 eurot. Bussijaamad on valmis või valmimas Toris, Audrus, Kilingi-Nõmmes, Tootsis, Koongas, Lihulas ja Ares.

“Et oleks olemas suletud köetud ooteruum, paljudes kohtades ka tualeti võimalus, eelkõige invatualett. Ja et kõikides nendes bussijaamades oleks võimalus ka jalgratast lukustada,” rääkis Pärnumaa ühistranspordikeskuse arendusjuht Taimo Tammeleht.

Lihula jaamahoone ehitatakse eriprojekti järgi. „Lihulas ei sobinud tüüprojekt muinsuskaitsele,” nentis Pärnumaa ühistranspordikeskuse juht Andrus Kärpuk.

Tammlehe sõnul peab Lihula bussijaam valmis saama hiljemalt tuleva aasta septembriks.

Käesoleva nädala jooksul lubas ehitaja Kahu&Kahu Ehitus viis objekti üle anda.

Minibussijaamade võrgustikku hakati planeerima juba 2016. aastal. 85 protsenti ehitamiseks kuluvast rahast tuleb Euroopa arengufondist, ülejäänu maksavad kinni maakonna ühistranspordikeskuse omanikud ehk kohalikud omavalitsused.

Vt ka: “Koonga saab Lääne-Eesti moodsaima bussijaama

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
4 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Raul
4 aastat tagasi

Ohh, nüüd saab Kodi, Taluka ja Ketsuga vähemalt soojas toas aega surnuks lüüa.

Sass S
4 aastat tagasi

Kes ootab see kütab . Eraldi töökohta selleks ei tule .

Juss
4 aastat tagasi

Pidi tulema köetav maja. Äkki saaks kütja koha omale, hädasti oleks vaja sooja kohta. Millal saan pihta hakata ?

Sõitja
4 aastat tagasi

Tore. Üks bussijaam seal juba oli, soe, kohviku ja WC-ga. Aga sellele leiti teine otstarve. Muidugi teeme uue … kui raha on.