Aasta muusik 2019 on Kadri Voorand

Urmas Lauri

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Kadri Voorand. Foto: Urmas Lauri

Kadri Voorand juunis 2014 Haapsalus. Foto: Urmas Lauri

Eesti Rahvusringhäälingu muusikatoimetajad valisid Aasta muusikuks 2019 Kadri Voorandi silmapaistva tegevuse eest Eesti ja rahvusvahelisel muusikaareenil, vahendas ERRi uudisteportaal.

“Kadri Voorand on särav talent ja mitmekülgne muusik, kellest kiirgab loomingurõõmu,” kirjeldab laureaati Klassikaraadio peatoimetaja Tiia Teder, kelle sõnul oli 2019. aasta Kadri Voorandi jaoks loominguliselt erakordselt rikas. “Koos Mihkel Mälgandiga valmis Kadril uus album “In duo” ja juubelilaulupeol tuli ettekandele tema loodud ühendkooridelaul “Ära mind lahti lase”, mis pälvis lauljate armastuse ja ovatsioonid ning kordusettekande. Möödunud aastal sõlmis Voorandiga lepingu mainekas saksa plaadifirma ACT Records ning Kadri plaadid jõuavad kuulajateni kõikjal üle maailma”.

Aasta muusiku aunime saab muusik, kelle loomingulised saavutused on edendanud Eesti muusikakultuuri ja kes on teinud koostööd Eesti Rahvusringhäälinguga.

Eesti Rahvusringhääling on Aasta muusiku tiitlit andnud välja 1982. aastast. Tiitli on pälvinud teiste hulgas Paavo Järvi (2012), Ivo Linna (2009), Tiia-Ester Loitme (2008), Rein Rannap (2002), Tõnu Kaljuste (1998), Erkki-Sven Tüür (1996), Valter Ojakäär (1993), Alo Mattiisen (1988), Kalle Randalu (1982) jt. Mullu pälvis Aasta Muusiku tiitli dirigent Risto Joost.

Kadri Voorand on osalenud ka Haapsalus korraldataval Kreegi päevadel ning koos Kadri Voorand Trioga esitatanud oma nägemuse Cyrillus Kreegi muusikast.

Vt ka: “Galerii: Kreegi päevade kontserdid toomkirikus

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz