Aivar Õepa: mis peataks maniaki?

Aivar Õepa

Aivar Õepa

Eelmise nädala lõpus Saaremaal kolm inimest surnuks sõitnud mees on maniakk. Julgen kahelda, et karmima karistuse oht oleks teda rooli istumast takistanud.

Noored mehed on aegade algusest peale teinud hulle tükke, selliseid, mis on ohtlikud nii neile endile kui ka teistele. Eriti purjuspäi. Hüpatakse vette tundmatus kohas, proovitakse, kui palju auto välja võtab. Alkohol võtab mõnelgi maha piduri ja sunnib näitama, milline mees tegelikult end arvatakse olevat.

Aga 34aastane ei ole enam selline noormees. Ta pole ema käekotist autovõtmed näpanud vinniline hilisteismeline, kes pisut õllesena oma pruudi sõitma viis ja tollele näitas, kuidas Ott Tänak viimasel kiiruskatsel sõitis. Lõviosal meestest, isegi noil, kes oma lapsepõlve ülipikaks venitavad, on 34. eluaastaks seeetapp selja taga. Mõni võib küll vindisena rooli istuda, kui arvab, et vältimatult on vaja veel kuhugi sõita, aga ta sõidab tasa ja targu. Ta ei hakka 130 km/h kihutama ja ohtlikke manöövreid tegema, vastupidi: ta sõidab palju korralikumalt kui kaine peaga, sest kardab vahele jääda.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
5 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Saakal
4 aastat tagasi

Kui see haige hobuse unenägu (veapunktid) täide läheb, on varsti enamik lubadeta.Sest lisaks trahvile saad ka paar veapunkti ning mõned väikesed rikkumised(turvavöö,valesti parkimine jne.) annavad kokku suure kuriteo. Ning oledki jalamees,kuigi juba Põhiseaduses on kirjas,et sama asja eest topeltkaristust määrata ei tohi.Lisaks plaanitakse sind sinu raha eest igasugustel ümberkasvatuse kursustel marineerida, mille üle igasugu koolitajad muidugi rõõmustavad.Liiklusohutus paraneks tunduvalt,kui kuupalga eest tuduvad patrullid saaks iga roolijota või kihutaja trahvist poole endale. 🐸

just
4 aastat tagasi

tänu ühele jobule,on juhtunud suur tragöödia. Ja meil arutatakse punktisüsteemi loomist, mis ehk nelja aasta pärast tööle hakkaks. See ei ole normaalne ! Mõrtsukate koht on vanglas mitte vabaduses.

uskmatu toomas
4 aastat tagasi

Juba kõlab kõrgel tasemel arvamus-kehtestame veapunkti süsteemi ????
Kui õige ennem paneks karistused paika ja lõpetaks selle nunnutamise !
Üle 0,5-0,7 promilli rahatrahv 3000 € ja arest 3-5 ööpäeva,0,7-1,3 promill trahv 5000 € ja arest 10 päeva,alates 1,3 promillist trahv 10000 € ja arest 30 päeva.Korduval rikkumisel auto sundmüüki ja raha riigi tuludesse !

juss
4 aastat tagasi
Reply to  uskmatu toomas

Inimene hari ennast! Need punktid on mujal maailmas läbitud juba ja pole eriti tulemusi!

pudrujakapsad
4 aastat tagasi
Reply to  uskmatu toomas

Kui issil raha pole ja inkasso kukil, siis kannatavad ka lapsed. Samas ei sega see järgmise pummelungi ajal jälle rooli taha ronimast.