Metskitsejaht pikeneb kuu jagu

Lääne Elu

info@le.ee

Metskits. Foto: Vikipeedia
Metskitsed. Foto: Vikipeedia

Keskkonnaminister Rene Kokk allkirjastas jahieeskirja muudatuse, mis pikendab metskitsejahti ühe kuu võrra – varasema 31. detsembri asemel võib kitsi küttide 31. jaanuarini.

Keskkonnaministeeriumi teatel on see vajalik, et välitida metskitsede  arvukuse kiirest kasvust tingitud metsakahjustusi.

„Metskitsede küttimisaja pikendamine aitab vähendada nende hulka ja sellest tulenevat ka kahjustuste hulka,” ütles keskkonnaministeeriumi jahindusnõunik Tõnu Traks.

Metskitsejahi pikendamise ettepaneku tegi keskkonnaagentuuri ulukiseire osakond ja jahimeeste, metsaomanike, põllumeeste, keskkonnaagentuuri ning keskkonnaministeeriumi esindajate ümarlaud.

 

 

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Max
4 aastat tagasi

Mine liigu natuke metsades ringi ja näed, kui palju metskitsi on. Isegi metsa vahel vaikselt sõites on oht, et jooksevad auto ette.

Pintsel
4 aastat tagasi

Laske jah ikka kõik maha ja siis imestate , et hundid asulate ümber luusivad. Õige jahimees hoiab looma ega ole metsa-ja maaomanike tööriist. Õiget jahti pole ollagi, ainult suured tapatalgud.