Haapsalu saab riigilt Kolu külas asuva maatüki

Elen Freivald

elen@le.ee

Kolu küla Ristmiku kinnistu. Foto: Maa-amet
Kolu küla Ristmiku kinnistu. Foto: Maa-amet

Neljapäeval otsustas valitsus anda Haapsalule tervisepargi rajamiseks tasuta Kolu külas asuv Ristmiku kinnistu.

MTÜ Sepaküla selts pöördus eelmisel aastal Haapsalu linnavalitsuse poole sooviga saada endale riigile kuuluv maatükk Kolu külas.

„Tegemist oli reformimata maaga ja algatus tuli külaseltsi poolt,” ütles Haapsalu linnavalitsuse maanõunik Anu Ulm. Ta lisas, et külaseltsi taotlus oli väga põhjalik ja läbimõeldud, mistõttu ei näinud ka linnavalitsus põhjust, miks mitte maad riigilt taotleda.

Sepaküla, Kolu ja Tanska külade elanikke ühendav MTÜ Sepaküla Selts põhjendas maasoovi sellega, et sinna tahetakse paigaldada nii küla püsielanikele kui ka suvitajatele kasutamiseks mõeldud vabaõhu spordirajatised ja piirkond saaks tervisepargi.

Asuküla piirkonnas on 12 küla ja umbes 360 tervisespordihuvilist. „Saame kinnistu küll tasuta, kuid üleandmisel on väärtus,” täiendas Ulm.

Läinud aasta lõpus koostas Sepaküla selts tervisepargi esialgse kava. Sinna peaks tulema igale vanusele mõeldud spordirajatisi: korvpalli- ja võrkpalliplats, discolfi- ja viburada.

Ulmi sõnul läheb veel aega kuni kinnistu päriselt linna omaks saab. „Peale üleandmise otsust tuleb notaritehing ja seejärel kantakse kinnistu ka kinnistusregistrisse,” rääkis Ulm. Ta lootis, et linn vaatab üle ka rahastamisvõimalused ja leiab võimaluse projekti omalpoolt toetada. „Et neid asju kinnistul välja arendada, see on järgmine suurem teema,” lisas ta.

Valitsus andis neljapäevasel istungil kaitse- ja keskkonnaministeeriumitele nõusoleku võõrandada kokku kümme kinnistut. Lisaks Haapsalule said kinnistud kaitseliit, Tallinn, Saku vald.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments