Koela muuseumi pidaja saab koostöölepingu seitsmeks aastaks

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Koela muuseumis on ka jõulumaad peetud. Arvo Tarmula
Koela muuseumis on ka jõulumaad peetud. Arvo Tarmula

Lääne-Nigula volikogu tuli vastu Lääne-Nigula vallas Koela talumuuseumit pidava MTÜ palvele ja pikendas seni aasta-paari kaupa pikendatavat koostöölepingut seitmeks aastaks.

Koela muuseumit pidav MTÜ Koela Talumuuseum esitas vallavolikogule taotluse pikendada koostöölepingut 5–7 aastaks. Muuseumi juhatuse liige Päivi Viik põhjendas taotlust sellega, et siis on muuseumi käigushoidmiseks võimalik taotleda projektiraha. „Kui projekte kirjutada, siis aastase lepinguga ei anna keegi sulle midagi,” ütles Viik.

Kui volikogule esitatud esialgses eelnõus oli kava pikendada koostöölepingut viieks aastaks, siis volikogu majandus- ja planeerimiskomisjon tegi ettepaneku pikendada lepingut kohe seitsmeks aastaks. „Kui taotletakse PRIAst raha, siis projekti viiakse ellu maksimaalselt kaks  aastat ja 5 aastat peab kohustust säilitama, nii olekski mõistlik seitse aastat,” põhjendas komisjoni liige Einar Pärnpuu.

Lääne-Nigula vallavalitsuse kultuuri- spordinõuniku Varje Paaliste sõnul on muuseum viimastel aastatel uue hinguse saanud– seal on korraldatud laatu ja muid ettevõtmisi, lisaks on muuseumist saanud külaelanike kooskäimise koht.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments