Torm sai esimest korda praamidest võitu

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Parvlaevad Virtsu sadamas. Foto. Urmas Lauri

Parvlaevad Virtsu sadamas. Foto. Urmas Lauri

Kolmapäevane torm suutis esimest korda ligi kolme aasta jooksul parvlaevaliikluse seisma panna, kirjutab Saarte Hääl.

TS Laevade pressiesindaja Sirle Arro sõnul seiskus kolmapäeval parvlaevaliiklus Kuivastu ja Virtsu vahel esimest korda pärast põhilaevade Pireti ja Tõllu liinile tulekut. Ära jäi kaks reisi: kell 16.25 Virtsust ja kell 17 Kuivastust.

Otsuse tegi Pireti kapten, sest tuul keeras loodesse ja laine hakkas Virtsu sadamasse sisse lööma. Selle tõttu tõuseb veetase sadamas nii kõrgeks, et laeva ja kaldarampide ühendus pole enam turvaline.

Tuul, mis seiskas mitmel pool liikluse ning murdis puid, seekord rekorditeni ei küündinud. Sõrves puhus tuul pärastlõunal tormi kõrghetkedel 29,8 m/s. Roomassaares 26,1 ja Vilsandil 24,8 m/s.

Ilma vooluta jäi Saaremaal tormi järel mõni tuhat klienti.

Päästjad said Saaremaal kokku 19 väljakutset ning kõik need olid seotud puudega. Koos vabatahtlikega sai kõik kenasti saetud. Mõnes kohas tekkis liikluses veerandtunnine seisak.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments