Aasta parimateks valiti Priinits ja Lehis

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Euroopa meister Katrina Lehis. Foto: Bizzi/Trifiletti

Vehklemisliit tunnustas täna pidulikult aasta parimaid sportlasi. Aasta meessportlaseks valiti Sten Priinits ning naiste hulgas pärjati tiitliga Katrina Lehis. 

Aasta meesvehklejaks valitud Sten Priinitsa hooaega jääb kaunistama EMil Eesti koondisega teenitud neljas koht. Individuaalselt jõudis Priinits samuti järgmisele tasemele, kui jõudis konkurentsitihedas epeevehklemises mitmel korral MK-etapil põhitabelisse.

2018. aasta Euroopa meister Katrina Lehis edestas parimate valimisel tihedas hääletuses teisele kohale jäänud Julia Beljajevat. Lehise tänavuse hooaja parimaks tulemuseks jäi MMil teenitud 13. koht.

Parimaks treeneriks nimetati Lehise treener Nikolai Novosjolov.

“Rõõmu pakkus eelkõige EM-il esinelikusse jõudmine ja samas ka kurbust pakkus medalita jäämine,” tõdes Priinits ERR-ile. “Kurbi hetki, rõõmsaid hetki oli vahelduva eduga. Ma arvan, et hooaeg ei olnud täiuslik, aga siiski ei saa ka öelda, et ebaõnnestunud.”

Treenerina meeskonna EM-il neljanda kohani viinud Nikolai Novosjolovi hääletasid klubid esmakordselt aasta parimaks treeneriks. Teised nominendid olid Kaido Kaaberma ja Helen Nelis-Naukas.

33-aastane Priinits on Eesti epeemeestest hetkel parimana maailma edetabelis 62. kohal ja teeb tööd Tokyo olümpiapääsu nimel.

EOK president Urmas Sõõrumaa andis sportlase ja treenerina tehtud töö eest ja ala arendmise eest tänukirja üle Boris Joffele, kes juhendas koondist 1994. kuni 2005. aastani ja kelle käe all võitis epeemeeskond 2001. aastal MM-il hõbeda. Tiimi kuulusid siis Kaido Kaaberma, Sergei Vaht, Meelis Loit ja Nikolai Novosjolov.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
pöhh
4 aastat tagasi

Ja millised on parima mehe tulemused,”Individuaalselt jõudis Priinits samuti järgmisele tasemele, kui jõudis konkurentsitihedas epeevehklemises mitmel korral MK-etapil põhitabelisse” -hea nali , kui seda peetakse juba tulemuseks, väga ei erine Eesti suustajatest.

Rein
4 aastat tagasi

Novosjolov parim treener? Katrina pole tema käe all oldud kuude jooksul erilisi tulemusi ju näidanud veel.

Madis
4 aastat tagasi
Reply to  Rein

See jäi ka mulle veidi arusaamatuks. Argumendiks oli meeskonna üks neljas. Natuke lahja.