Suurõppus Orkaan toob kaasa harjutuslahingu ja proovievakuatsiooni

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Lääne maleva kaitseliitlased valmistusid reedel õppusele minekuks. Urmas Lauri

Lääne maleva kaitseliitlased valmistusid reedel õppusele minekuks. Urmas Lauri

Laupäeval võivad Läänemaal nii mõnegi kodu uksele koputada politseinikud, kes harjutavad kaitseliitlaste ja naiskodukaitsjatega suurõppuse Orkaan ajal elanike evakueerimist.

Sel nädalavahetusel peab kaitseliit Lääne-Eestis aasta suurimat õppust Orkaan. Põhiline tegevuspaik on Lihula lähedal, kuid haaratud on ka Haapsalu, Palivere ja Kiltsi lennuväli. Põhja-Läänemaa ei jää õppusest siiski päris kõrvale, sest kaitseliidu Lääne maleva liikme Heiki Magnuse sõnul töötab õppuse ajal nii maleva tagala kui ka staap ning maleva korrakaitseüksused koos naiskodukaitsjate ja politseinikega harjutavad evakuatsiooni korraldamist.

Lääne prefekti Kaido Kõplase sõnul näeb õppuse stsenaarium ette, et Pärnu-, Lääne-, Saare- ja Hiiumaal võivad kohalikud elanikud ohtu sattuda ja seepärast tuleb nad oma elukohast evakueerida.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments