Marika Valk rajab Lihula mõisa baltisaksa muuseumi

Lääne Elu

info@le.ee

Marika Valk. Foto: Mirjam Varik
Marika Valk. Foto: Mirjam Varik

Lihula ja Hanila muuseumi juht, kunagine KUMU ehituse eestvedaja kunstiajaloolane Marika Valk rääkis Vikerraadio saates “Kajalood” plaanist rajada Lihula mõisa kogu maailmas ainulaadne baltisaksa ajaloo ja kultuuri muuseum.

Valk märkis, et Lääneranna valla tugi muuseumi loomiseks on olemas. Esemelist kogu ei looda. Baltisaksa muuseum koondab teabe baltisaksa ajaloo ja kultuuri kohta. “Sellest saab omamoodi infopank,” ütles Valk. “Baltisaksa mõisad, baltisaksa kunst, haridus, teater maadeuurijad jne. Et kogu baltisaksa temaatika oleks kättesaadav ühest kohast.”

Idee on baltisaksa kultuuriseltsiga juba läbi arutatud. “Muuseum jääb küll Lääneranna valda, kuid sisuliselt on see rahvusvaheline projekt,” ütles Valk.

Valk oli Eesti kunstimuuseumi juht aastatel 1991-2008, Lihula muuseumi juht sai 40 aastat Matsalus suvitanud Valgust 2018. aasta aprillis. Hanila muuseumis on Valk koos abikaasa Heinz Valguga olnud abiks selle loomisest saadik.

Kaja Kärner vestles Valguga laupäeva, 23. novembri saates. Kuula saadet siit. Lihula mõisa puudutav saatelõik algab 41. minutil.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments