Reformierakond alustab Mart Järviku umbusaldamiseks allkirjade kogumist

Mart Järvik. Foto: maaeluministeerium

Reformierakonna fraktsioon otsustas tänasel koosolekul, et koostab Mart Järvikule umbusalduse avaldamiseks teksti ja asub sellele toetusallkirju koguma.

„Nädalavahetusel on selgunud veel mitmeid uusi asjaolusid, miks minister Järvik ei saa oma ametis jätkata. Samas on Mart ja Martin Helme kinnitanud, et maaeluministril pole mingit põhjust tagasi astuda. Seetõttu tuleb riigikogul talle peagi umbusaldust avaldada,” ütles Reformierakonna esimees Kaja Kallas.

„Põhjuseid minister Järviku ametist tagandamiseks on küllaga. On tõsine kahtlus, et minister on tegutsenud oma nõuniku klientide huvides, valetanud korduvalt avalikkusele ning survestanud sõltumatuid ametnikke ja ameteid. Normaalses olukorras peaks maaeluminister tegelikult ise tagasi astuma, kuid me näeme, et see valitsus kiidab heaks valetamist ja tõerääkijate ründamist. Seega loodan, et Mart Järviku umbusaldamist toetavad ka need koalitsiooniliikmed, kes seisvad õigusriigi eest ning on vastu korruptiivsele ringkäendusele,” selgitas Kallas.

Reformierakonna fraktsioon soovib lisaks kohtuda ka justiitsminister Raivo Aegiga, et saada selgust PRIA-le volituste andmise küsimuses ning küsida siseministri rünnakute kohta prokuratuuri suunal.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
10 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Miku
4 aastat tagasi

Kuulge fanaatikud, saage aru juba ükskord, et ekre ministrid on ise endale häda kaela tõmmanud. Kuidas saavad opositsiooni poliitikud panna valetama ministreid jne.
Taluge ka kriitikat kui see on asjakohane ja ei olegi siis kõik teie elus nii paranoiline.

eks
4 aastat tagasi
Reply to  Miku

pane ss siia meile ka mida ta valetas ja millal , aga sul pole seda võtta kuskilt , krdi troll

Miku oskas lugeda
4 aastat tagasi
Reply to  eks

Loe, neid valesid on kirja pandud ju.

Azuu
4 aastat tagasi
Reply to  Miku

kuidas ise siis!? Mingi mõtetu jama, mis puhutakse nii suureks ja antakse igast torust. Mismoodi see Eestit teie arust edasi viib? Järvik käis Hiinas Eesti asja ajamas, kas kedagi meediast see kottis üldse!? Mitte kedagi, postimehes ja mujal ainult suurelt kirjas, et maaeluminister on kahtlane kuju. wtf!?

Vee sogamine
4 aastat tagasi

Nii nagu Kallas ütles, et nad võitlevad viimse veretilgani ja vahendeid valimata, et praegune valitsus kukutada, nii ka refide poolt tehakse valitsuse alustamisest saati. Keegi päris täpselt aru ei saa, mis kammajaa Järviku ümber toimub. Aga toimub! Suisa umbusaldamine toimub. Iga hinna eest üritatakse EKREt lahti kangutada. Võitlusse on asunud ka ministeeriumite ametnikud – õõnestatakse seestpoolt. Mis probleem refidel on? Kas tõesti suur mure Eesti tuleviku pärast või ikkagi hirm oma kappidest väljapudenevate luukerede pärast, sest EKRE on juba kapiuste kallal? Eks 17 aasta jooksul on ju kappidesse nii mõndagi kogunenud… Sellest saab aru IGA inimene, kes pisutki SÜVENEB, mõtleb… Loe rohkem »

paraku
4 aastat tagasi
Reply to  Vee sogamine

EKRE valija on see kõige vähem mõtlemisega hiilgav.

Vee sogamine
4 aastat tagasi
Reply to  paraku

Millest selline järeldus?
Äkki vaataks peeglisse?

eks
4 aastat tagasi
Reply to  Vee sogamine

tal pole peeglit , kardab vaadata ….

Agu
4 aastat tagasi
Reply to  Vee sogamine

Tundub jah, et kui midagi asjalikku tahetakse eestimaal korda saata. Kui minister midagi liiga uurima hakkab, tuleb ilge pasarahe kohe kaela. Juu siis tõesti kardavad, valesid ja skeemitamisi on nähtavasti liiga palju, kaitstakse meeleheitlikult.

Selles see asi ongi,
4 aastat tagasi
Reply to  Vee sogamine

et ei vali reffe. Neid on valinud e-valimised ja ongi neil hirm nahas, et enam ei lähe läbi. Ja hakkame allkirju korjama, et see10milli 75aastane salastatus maha võetakse. Kui oleks siis sellega kõik korras, ei oleks õiget asja keegi nii pikaks ajaks salastama. Ja
kolmandaks, tuleb laiali lüüa reffide toiduahelad, ega ennem ei muutu miski.
Siis kaob ka kaka süüdistuste laviin, aitab, muud ei tee kui loobib valitsusele kaikaid kodaraisse.