Metskurvitsad meelitavad itaallasi Noarootsi

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Saare mõisa perenaine Anu Kari (ees vasakul) võõrustab juba kümnendat sügist metskurvitsahuvilisi Itaaliast. Arvo Tarmula

Saare mõisa perenaine Anu Kari (ees vasakul) võõrustab juba kümnendat sügist metskurvitsahuvilisi Itaaliast. Arvo Tarmula

Kümnendat sügist vallutavad Saare mõisa Noarootsis paariks-kolmeks nädalaks itaallased, keda meelitab siia metskurvits ehk nepp.

„Metskurvitsad on meie kirg,” kinnitas Giovanni Giuliani. Just metskurvitsate pärast sõidavad nad igal sügisel, kaasas linnukoerad ja püssid, maha üle 2500 kilomeetri. Saare mõisas peatuvad itaallased on ühelt poolt jahimehed, teisalt huvitab neid aga metskurvitsate käekäik. „Ma olen küll jahimees, aga eelkõige olen ma ikka zooloog ja mind huvitab metskurvitsate säilimine,” lisas Giuliani.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
memm
4 aastat tagasi

Imestama panev lugu…tulla Itaaliast siia linde vahtima,arvan et pigem ikka jahile. Kas see on ikka õige tegu, kas eestimaa jahimeestest ei piisa.