0

Tormi tõttu tuli päästjatel Läänemaal eemaldada seitse teele kukkunud puud

Nädalavahetusel Eestit räsinud tormi tõttu oli Läänemaal päästeametile kaks väljakutset.

Ühel korral tuli eemaldada teele kukkunud puu Lääne-Nigula vallas Kurevere külas.

Teine väljakutse oli  Väike-Ahli külla puu eemaldamisele. „Selle väljakutse käigus eemaldasid päästjad teelt kuus puud,” ütles päästeameti pressiesindaja Maris Moorits.

Rohkem tegelesid Lääne päästekeskuse päästjad tormikahjudega Saare- ja Pärnumaal, kus puid tuli eemaldada teedelt ja tänavatelt üle saja.

Lääne päästekeskuse ennetusbüroo juhataja Viktor Saaremets ütles, et eilne Eestit räsinud torm oli õpikunäide ühest võimalikust kriisist. „Torm, laiaulatuslikud elektrikatkestused, sellele lisaks puuduv vesi ja küte. Puudulik või olematu telefoniside ning kadunud võimalus kütust tankida või poest süüa osta. Arvestades, et sügistormid alles koguvad hoogu, soovitan inimestele läbi mõelda iseenda ja oma lähedaste igapäevase kriisideks valmisoleku,“ ütles Saaremets.

Looduskatastroofe või kriise ei ole võimalik ära hoida, kuid nendeks saab valmis olla. „Oluline on teada, kuidas end ja oma lähedasi kriisi ajal kaitsta. Inimene peab teadma kuidas sellises olukorras saab sooja ja valgust ning omama piisavat söögi- ja joogivee varu,“ ütles ennetusbüroo juht.

Lisaks tasub olla valmis ka selleks, et mobiililevi või elektri kadumisel ei saa ka abi kutsuda nii kiiresti kui tavaolukorras. Seega peab inimene ise end eeskätt ise aitama ja võimalikeks olukordadeks valmis olema.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz