Kingo: postkontorite arv ei vähene

BNS

Linnamäe postipunkt püsib avatuna. Foto: Urmas Lauri
Linnamäe postipunkti on ähvardanud sulgemine kolm korda. Foto: Urmas Lauri

Väliskaubandus- ja infotehnoloogiaminister Kert Kingo märkis kolmapäeval riigikogu infotunnis, et kuigi konkurentsiamet on soovitanud postkontorite arvu vähendada 215-le, siis on plaanis siiski Omniva praegused 267 postkontorit säilitada.

Samuti tõi Kingo välja, et kogu Omniva kontserni kohta on tellitud analüüs, mis valmib järgmisel kevadel, misjärel saab teha edasiste sammude osas konkreetsemaid otsuseid.

Kui möödunud aasta oktoobris kehtestas konkurentsiamet minimaalseks postiasutuste arvuks varasema 320 asemel 245, siis septembri algul väljastatud tegevusloaga jääb miinimumarvuks 215.

Omniva kontsernis on praegu vabaturuteenused ja reguleeritud teenused ehk universaalne postiteenus koos. Parema selguse ja läbipaistvuse huvides otsustas riiklik postifirma teenuste eraldamise kohta viia läbi analüüsi, teatas Omniva eelmisel nädalal.

Eesti Posti juhatus kavatseb 22. oktoobril toimuval üldkoosolekul esitada ettepaneku postiteenuse mudeli muutuseks. Plaanis oleks säilitada 215 universaalteenusega tegelevat kontorit, ülejäänud pakuksid vaid nõutavamaid teenuseid.

Postifirma plaanib ka tõsta perioodikateenuste hindu keskmiselt 11,1 protsenti, hinnatõusuga kaasnev raha suunatakse postitöötajate palgatõusuks.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments