Haapsalu hiilgab parkimisõnnetuste poolest

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Reede hommikul taaslavastasid politseinikud Haapsalus posti tänaval parklast väljatagurdamisel juhtunud liiklusõnnetust. Foto Urmas Lauri

Eesti liikluskindlustusfondi andmetel moodustavad Lääne maakonnas parkimisega seotud õnnetused kõigist liikluskindlustusjuhtumitest 46 protsenti ehk 8 protsenti rohkem kui Eestis keskmiselt.

Haapsalu linnas on parkimisjuhtumite osakaal liikluskindlustusjuhtumitest aga koguni 54 protsenti.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
30 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
uskmatu-toomas
4 aastat tagasi

Kas keegi teab millal nähti Haapsalu tänaval viimati politsei jalgsipatrulli?
Keegi arvas “Haapsalus võiks mupo olla”. Muidugi kui raha palju siis teeme igasuguseid korravalve üksusi juurde selleasemel,et politsei tööle panna.Kui jõudu jääb väheks tuleb inimesi juurde värvata aga Helme loob eriüksust rahvarahutustega võitlemiseks !
Järelikult on oodata mässu ja siis polegi aega tühja tähjaga tegeleda !

Vana miilits
4 aastat tagasi
Reply to  uskmatu-toomas

Olen ka selle peale mõelnud. Olen Haapsalus elanud 14 aastat ja kunagi ei ole jalgsipatrulli näinud. Kesklinna asemel tiirutavad päeval ümber Viigi. Seal ju kuritegevus suur.

juss
4 aastat tagasi
Reply to  uskmatu-toomas

KOV-il tegelikult raha mupo jaoks olemas- lihtsalt kohalikel tegijatel teadmisi pole. Võiks juurde nats õppida ja olekski probleem purgis. Aga kust tead, et politsei juba ei tööta- ise töötad seal?

Toslem
4 aastat tagasi

Huvitav, mis me selle teadmisega peaks peale hakkama, et “haigete keskmine temperatuur palatis” on 54%. LE ajakirjanikul soovitan pöörduda LKF-i ja esitada täpsem päring : mis kuul on kõige rohkem mõlkimisi, millised aadressid “hiilgavad” õnnetuste hulgaga, mis maakondade elanikud põhjustavad liikluskahjusid jne. See on baasist välja võtta lihtne. Siis on sellest jutust kasu. Võib olla on põhjuseks halb liikluskorraldus linnas või juhtide hoolimatus või midagi muud. Statistika ongi selleks, et tark oskaks sellest järeldusi teha. Rumal vaatab ühte rida.

kodanik
4 aastat tagasi

…moodustavad Lääne maakonnas parkimisega seotud õnnetused kõigist liikluskindlustusjuhtumitest 46% ehk 8% rohkem kui Eestis keskmiselt. Haapsalus koguni 54%.
Ajakirjanik, kes sellle põhjal järeldab, et “Haapsalu hiilgab parkimisõnnetuste poolest”, tasuks koolimatemaatikas järeltunde võtta, alustades 6. klassist. Inimene, kes numbreid ei mõista, kirjutagu luuletusi. Tundub muidugi, et sama mure on ka politseil.

Politsei ei tee midagi
4 aastat tagasi
Reply to  kodanik

Eesti keskmine on 38%, Haapsalus 54%.
54 on suurem kui 38.
MOTT.

Kaarel
4 aastat tagasi

Sa võiks ka kooli tagasi minna. Pigem võiksime rõõmustada, et meil on vähe tõsiseid õnnetusi, et ainult plekimõlkimised ongi ja mitte korraldada idiootseid õppusi.

Politsei ei tee midagi
4 aastat tagasi
Reply to  Kaarel

Mis loogika see on? Et mõlkige edasi, peaasi, et keegi surma ei saa?
Parkimisemõlkimised on sulaselge hooletus ja näitab suhtumist teistesse liiklejatesse. Just sellised loevad sul maanteel roolis mobiili ka ja korraldavad järgmine kord mingi laubaka.
Kui endal auto tundmatu heategija poolt ära äestatakse ja pead omast taskust plekkima, laulaksid ka teist laulu.
Aga see seal Posti tänaval ei olnud õppus, vaid tehti järgi selle õnnetuse situatsiooni, et kas nii sai üldse juhtuda, nagu selle Pežoo juht rääkis. Kellaaeg oli muidugi nõme valitud.

toomas
4 aastat tagasi

kultuur ka liikluskultuur algab pisiasjadest. kui me näitame halba eeskuju on see kahjuks palju nakkavam, kui hea eeskuju, mida lihtsalt ei panda tähele. liiklusseadus on kohustus täitmiseks, mitte enda vigade õigustamiseks. head ja ohutut liiklemist.

Politsei ei tee midagi
4 aastat tagasi

See on ammu täiesti ajuvaba, kuidas Haapsalus pargitakse. Kõik teavad, et pole mingit vahet, kuhu sa pargid, ega politsei ikka midagi ei tee. Ükskõik mis päeval kasvõi peatänaval sõita, võiks hakata rahulikult ühest otsast trahve tegema ja õhtuks jõuaks trahvide vormistmisega linna teise otsa. Südamerahust pargitakse ristmike ääred täis, viiest meetrist on kõigil täitsa savi. Eelmisel pühapäeval umbes kella 17 ajal ise nägin, kuidas see uhke politseipatrullauto sõitis tuimalt mööda Posti tänava ja Koidula tänava ristmikust, mis oli mõlemalt poolt ääreni täis pargitud. Null reaktsiooni! Üldse kogu kultuurimaja ümbrus on iga kord valesti pargitud autosid täis, kui seal midagi toimub.… Loe rohkem »

Planeeria
4 aastat tagasi

Siin pead, kullakene, linnaviletsuse poole pöörduma, kes sellele üldse ei mõtle, et nii linnaelanikel kui turistidel on vaja kusagil parkida! Pakuks linnavalitsusele välja, et nende teenistujate ja ametniku pulkade parkla on Väikese Viigi ääres. Las siis jõuavad õigel ajal tööle. Kou aeg ainult hoolitsetakse Suklese paralepa Framare pärast ainult. Kas need ametimehed on ka mõelnd, et näieks kultuurimajas toimuvate õrituste ajaks on kusagile vaja auot parkida.Ega sel ainult linnainimesed vaid käi! Mõelda vaja linna planeerimisel. Arukalt ja peaga mõelda, mitte pähilise tööriistaga(pepuga), mida kasutatakse vaid ametitoolist kinni hoidmiseks.

Politsei ei tee midagi
4 aastat tagasi
Reply to  Planeeria

Sul on loogika natuke sassis. Linnavalitsusel pole liiklusseadusega mingit pistmist. Kui seadus ütleb, et viis meetrit ristmikust ja ülekäigurajast ei pargita, siis nii on ja lähed otsid parkimiseks teise koha. Siin on kõik lihtsalt harjunud, et peab autoga otse treppi sõitma.
See on muidugi õige, et parkimiskohti tuleb juurde teha. Aga see pole mingi õigustus seaduse rikkumiseks. Alguses kõik naersid Tallinnas selle mupo üle, aga väga efektiivne asutus on. Korda on majas.

Nipitiri
4 aastat tagasi

Miks mitte Haapsalus ei võiks oma MUPO olla, kes ka selle teemaga tegeleks?

Arvos
4 aastat tagasi

Naeravad siiani koerakoonlaste kamba üle.

Teadja
4 aastat tagasi

Kas ikka on loogika sassis? Siin kommentaaris on iseendale vasturääkivus. Munitsipaalpolitsei on omavalitsuse allasutus ja tegutseb vaid omavalitsusele antud pädevuste piires, sealhulgas mõningate Liiklusseaduse nõuete osas kohtuvälise menetlejana.

Vanamees
4 aastat tagasi
Reply to  Planeeria

Loe Lääne Elu või linnavalitsuse kodulehte – ongi koostamisel uus parkimisalane planeering. Vee t. minu arvates võiks avada ka tenniseväljaku parklaesise ala. Pakkuge ise ka mõni koht. Kui leiate.

2. kodanik
4 aastat tagasi

Kas Haapsalus midagi hästi ka on? 🙂

Vanamees
4 aastat tagasi
Reply to  2. kodanik

Mine vanalinna ja vaata, kui palju maju remonditakse, renoveeritakse ja ehitatakse.

Madis
4 aastat tagasi
Reply to  Vanamees

Absoluutselt, Vanamees. Haapsalus on tublid inimesed, sellepärast linn ongi nii kena. Kahjuks on linnavalitsuse osa selles nullilähedane.

Nipitiri
4 aastat tagasi

Parkimise korraldamise ja järelevalve teema ikka KOV-i teema:)

Arvos
4 aastat tagasi

Ka Koidula tänaval elab mingi tohlakas bussijuht. Või vähemasti elas mõni aasta tagasi. Küll ta üritas oma ronti tagurdades kahe auto vahele ajada kuigi silmaga oli näha, et ei olegi võimalik mahtuda. Pärast mitut katset jõudis see tallegi kohale.

Nimetage
4 aastat tagasi

palun kas Haapsalus on möni normaalne parkla?

pudrujakapsad
4 aastat tagasi

Maxima parklast on teatud juhtudel võimatu liiklusseadust rikkumata välja tagurdada. Enne manöövri sooritamist tuleb veenduda selle ohutuses, mida aga on võimatu teha, kui su kõrvale on parkinud kaubik vms läbinähtamatu sõiduk. Selle varjust sõiduteele tagurdamine on puhas õnnemäng lootuses, et seal liikuja jõuab pidurdada.

Planeeria
4 aastat tagasi
Reply to  pudrujakapsad

Soovitan kasutada abiisiku (Maxima juhataja) abi, nagu liikluseeskirjad ette näevad. Pealekauba pole sellel figuuril niikui nii mitte kedast

juss
4 aastat tagasi
Reply to  pudrujakapsad

Ära põe! Tagurdaja jääb alati süüdi!

K.S
4 aastat tagasi
Reply to  pudrujakapsad

Minu soovitus Sulle oleks parkida auto sinna teispidi, muidugi kui oskusi jagub…

Arvos
4 aastat tagasi
Reply to  pudrujakapsad

Õpi tagurdama vastupidi, see tähendab parklasse. Sellest piisab.

pudrujakapsad
4 aastat tagasi
Reply to  Arvos

Jah, öösel oleks see võimalik, kuid tiheda liikluse korral tekitaks parklasse tagurdaja seal paraja kaose.

Maila
4 aastat tagasi
Reply to  pudrujakapsad

Milleks üldse poe ette parkida, kui tead, et väljasõit on keeruline. Need mõned sammud poeni saab ka mujalt teha.

Sedasi
4 aastat tagasi
Reply to  pudrujakapsad

Esiteks Maxima poe taga on parkla olemas! Sinna saad sõita Kreutzwaldi tänava kaudu.
Teiseks. Kui pargid poe ette tagurdades, siis ei pea välja sõites tagurdama 😉