Haapsalu linnuse muuseumis on täna perepäev

Lääne Elu

info@le.ee

Haapsalu linnusemuuseum. Foto: Urmas Lauri
Haapsalu linnusemuuseum. Foto: Urmas Lauri

Laupäeval kella 12-15 toimub Haapsalu linnuse muuseumis keskaega tutvustav Linnuse päev, kus jagub tegevusi igas vanuses külastajale.

Uuenenud linnuses avatakse sepikoda, kus kõik soovijad saavad tina valada. Lisaks sepikojas toimetamisele mängitakse sisehoovis keskaegseid mänge ja viiakse läbi miraakel Püha Jürist.

“Miraakel on keskajast pärinev žanr, millega jutustati pühakute imetegusid. Meie anname lugu kuulsast lohetapjast edasi kohapeal sündiva näidendiga, milles saavad rolli kõik soovijad,” selgitas linnuse pedagoog Karin Mägi.

Muuseumis saab tutvust teha ka mütoloogiliste tegelastega, keda on kirjeldatud kaua aega tagasi, aga keda pole praegusel ajal enam nähtud. Pedagoog Karin Mägi juhendamisel saadakse aimu, millised need elukad olid ja kas võime neid siiski veel kohata ka tänapäeval. Iga üks saab avastada ja ette kujutada ning kujutluse oma käega üles joonistada.

Suud saab magusaks teha linnuse kohvikus. Sissepääs üritusele on muuseumipiletiga, mis on sel päeval tavapärasest odavam: üksikpilet 5 €, perepilet 10 €.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments