Kaitsevägi plaanib hakata ajateenijaid ööseks koju lubama

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Logistikapataljoni ajateenijad õppusel. Foto: Urmas Lauri

Kaitsevägi plaanib muudatusi, mis lubaks ajateenijatel iga teenistuspäeva lõpus kasarmust lahkuda, aga hommikul peab tagasi rivis olema, vahendas ERRi uudisteportaal.

Ajateenijad võivad peagi arvestada sellega, et pärast seitsme nädala pikkust sõduri baaskursust ning sellele järgnevat lisakursust ei pea enam ööseks kasarmusse jääma. Oma vaba aega võib igaüks sisustada ise oma soovile vastavalt, järgmisel hommikul on vaja teenistuses siiski tagasi olla.

Esimese jalaväebrigaadi juhi kolonel Vahur Karuse sõnul on Scoutspataljon süsteemi kahe aasta vältel proovinud. Kevadel kasutas sama süsteemi ka Pioneeripataljon ning tagasiside kaitseväele oli hea.

“Esialgu oli ta kindlasti populaarsem, kus kõik üritasid käia, aga pikema aja peale sõduritel on see, et nad käivad kas poes või kinos või teatris ära ja tulevad õhtuks tagasi,” rääkis Karus.

Tema sõnul võiks kaitsevägi uuele süsteemile üle minna juba tuleva aasta jaanuaris.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
9 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Roheline
4 aastat tagasi

Aga mõelge milline kokkuhoid riigile?!

kuglimugli
4 aastat tagasi

Sõduritel on õhtul ajateenistuses palju vaba aega, millega ei osata midagi asjalikku teha, vaadaku siis kodus telekat.Ehk tuleb siis ka rohkem ajateenijaid, kes päeva n.ö ära kannatavad kui õhtuks koju saab, on kergem taluda, ehk ei mõelda välja igasuguseid ajateenistusest pääsemise võimalusi.

nonii
4 aastat tagasi

Mis toimub?

ahv
4 aastat tagasi

Tulevad “minu aja” härrased kohe. Enam pole teie aeg, rahustage ego mujal.

Švejk
4 aastat tagasi

Väga hämmatav lähenemine. Aga see koormab kahjuks kindlasti ühistranspordi üle,kui pool kaitseväge pidevalt ringi sõidab.Varsti lubatakse ka automaat kaasa võtta. Tegu pole enam sõjaväe,vaid lasteaiaga, kus lapsuke õhtul emme juurde tagasi läheb.

juss
4 aastat tagasi
Reply to  Švejk

Emme või issi peaks ikka õhtul viima ja hommikul tooma!

vormi poleks ka vaja
4 aastat tagasi
Reply to  juss

Lastele ostetakse autod ja käivad nendega emme-issi juures ööbimas, söömas, pesemas ja telekat koos vaatamas.

kodanik
4 aastat tagasi
Reply to  Švejk

aga ehk mõnel on oma majapidamine, kus tuleks pidevalt silm peal hoida ja jõudumööda tegutseda?

Edaspidi
4 aastat tagasi

Tuleb omal ka võileib teenistusse kaasa võtta