Österbysse tuleb aasta pärast jahisadam

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Österby sadamahoone kavand.

Österby sadamahoone kavand.

Riik annab Österby sadamale 147 000 eurot toetust, sadamaehitus hakkab pihta tuleval kevadel.

Kokku saab maakondade arengu toetusmeetmest raha kolm maakondliku tähtsusega ettevõtmist – peale Österby sadama antakse toetust Haapsalu muusikakooli remondiks ja Vormsi üürimaja ehituseks.

Österby saab kogu Läänemaale eraldatud toetusest lõviosa. Lääne-Nigula vallavanema Mikk Lõhmuse sõnul hakkab ehitus pihta juba tuleval kevadel. „Et saaks sügiseks valmis,” ütles Lõhmus.

Sadamaehitus läheb Lõhmuse sõnul kokku maksma umbes 300 000 eurot.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
5 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Bertha
3 aastat tagasi

Stockholmi saarestikus pisikese mootoriga paadiga sõites oleme tihti otsinud erinevaid huvitavaid kohakesi, kus randuda. Pigem just avastada uut. Tore veel, kui üks hea söögikoht ka sinna tuleks. Inimesed seilaksid Haapsalust üle. Nii lahe projekt!!

asjatundjad toimetavad?
4 aastat tagasi

Kas tausta on ka uuritud sellisele äritegevusele? Kas ja kes peaks sadamasse tulema jahtidega? Tore oleks, et ei juhtuks nii – kulutame tohutu summa raha ja hiljem seisab monstrum tühjalt. Mina ei näe küll, miks tuleks keegi sellisesse kohta jahiga silduma. Nüüd loen ka veel, et madal ja ohtlik. Kas ikka on hea mõte?

Jahikoer
4 aastat tagasi

Mina oma jahiga sinna madalike vahele küll ukerdama ei läheks ja kindlasti ei tee seda välismaalased.Juba praegu jäävad suuremad jahid Rohukülla.Ning miks ma peaks üldse sinna minema, kui kohe on kõrval Haapsalu ??

Metskapten
4 aastat tagasi

Kas mõne km kaugusel asuv korralik Vestholmi või Dirhami sadam jahtidele ei sobi ja miks peaksid jahid mingisse Österby sadamasse tulema, mis neid sinna kutsub ja kes neid seal ootab? Kuidas ja millisel moel saab sadamasse sissesõidu kanal süvendatud, kas jälle valla maksumaksja?

Huvitav!
4 aastat tagasi

Millised jahid sinna tulevad?
Kanali sügavus annab soovida ja muidugi basseini suudmes on korralik k betooni kärakas põhjas. Sinna natuke suurema süvisega jahid pääsegi. Madala veega on seal sügavust betooni käraka peal võibolla 1,5m kui mitte vähem. Nii et kui siis kaatrid saavad sinna sisse sõita. Ma tahaks näha jahi omanikku kes sinna betooni otsa sõidab oma kiiluga ja selle seal korralikult ära lõhub, päris kalliks läheb see lõbu sadamale hiljem. Nii et ennem tehku oma sadama sisse sõidud korda kui maja ehitama hakkavad.