Haapsalu kunstiklubi avas Hankos näituse

Haapsalu kunstiklubi avas näituse Hankos. Aide Leit-Lepmets
Haapsalu kunstiklubi avas näituse Hankos. Aide Leit-Lepmets

Haapsalu kunstiklubi avas teisipäeval Soome linnas Hankos näituse „740 pintslilööki Haapsalust”.

Haapsalu kunstiklubi juhi Aide Leit-Lepmetsa sõnul avasid nad Hankos pisut täiendatud näituse augustis Haapsalus olnud näitusest, sest Hankos oli galeriipind suurem. Näitusel on pilte kaheteistkümnelt kunstiklubi liikmelt.

Enamasti on näitusel Haapsalu vaated, aga ka Soome ja Hanko vaateid, lisaks keraamikat.

Galeriipinna kinkis Hanko kunstiklubi siinsele kunstiklubile. Näitus on Hankos avatud 13. oktoobrini.

Leit-Lepmets ütles, et Haapsalu kunstiklublil on head suhted Hanko kunstiklubiga – 1991. aastal tegi Hanko kunstiklubi näituse Haapsalus, 1992. aastal Haapsalu kunstiklubi Hankos. Kaks aastat tagasi oli Hanko kunstiklubi näitus Haapsalu kunstikoolis.

Leit-Lepmetsa sõnul on Haapsalu ja Hanko sarnased linnad – mõlemad on kolmest küljest ümbritsetud merega ja linn elab põhiliselt turismil. „Teisipäeval oli seal kummituslik käia – tänavad olid tühjad,” ütles Leit-Lepmets.

Fotod: Aide Leit-Lepmets

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments