Politsei ajas põgenevat autojuhti mööda maakonda taga (täiendatud kl 12.32)

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Neljapäeva õhtul ajas politsei Haapsalust Nõvani taga lubadeta juhti. Põgeneja peamiseks kasutati relva ja tagajamise käigus sai kahjustada politseiauto.

Eile õhtul kella 23 paiku hakkas politsei Haapsalust taga aja ajama autojuhti, kes tabati kolmveerand tundi hiljem Nõval. Lääne prefektuuri pressiesindaja Kristi Raidla sõnul eiras sõidukijuht politsei peatumismärguannet ja sõitis selle asemel politseinikel ees ära.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
37 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
sorts
4 aastat tagasi

selgitage mulle lollile,kuidas nüüd mendid seda meie ohutust siis tagasid? ajasid pea tund aega taga mingit autot, mis EI OLNUD RIKKUNUD ÜHTEGI SEADUST teadaolevalt. kahtlane sõidustiil ? ja siis? ei peatunud? oli teatatud siis mingist röövist, mõrvast ,terroriaktist vms? numbri jõudsid ju kirja panna ja auto margi kah. paari hiireklõpsu kaugusel arvutis on võimalik kindlaks teha, kelle auto, kus pesitseb jmt. sõitnud siis auto eeldatavasse sihtkohta ja oodanud või läinud järgmine päev. aga ei, me oleme mendid ja meile meeldib kimada ja tulistada. seoksed tolkanid tuleb kohe tootvale tööle saata—noored täisjõus mehed, küll leidub ehitusel kivide tassimise tööd (muuks nad… Loe rohkem »

Nimi kohustuslik
4 aastat tagasi
Reply to  sorts

Numbri järgi oskad öelda,kas mitte peatunud juht on kaine või mitte,narkojoobes vms? Ilmselgelt pole põhjust ära sõita kui jama pole.

Lonni
4 aastat tagasi
Reply to  sorts

Ilmselt oled Sina,sorts,samasugune rullnokk kui see,keda taga aeti! Öeldud on ju selgelt ,et ta sõitis ilma juhtimisõiguseta!Mulle tundub, et Sul endal on kah politseiga mingi kana kitkuda?!Mina olen täiesti selle poolt,et selliseid jobusid liiklusesse ei lastaks!

Täpselt
4 aastat tagasi
Reply to  Lonni

Täpselt nädal tagasi jäi Hiiumaal lubadeta juhtimisega vahele. Peab ikka mõistuseta olema, et selliseid tegusi teeb. Endal väike laps kasvamas.

jah
4 aastat tagasi

kasutada relva relvitu inimese vastu, tõeline lääs

juss
4 aastat tagasi
Reply to  jah

Ei olnud relvitu, kasutas autot relvana!

hm
4 aastat tagasi

milleks tulistada ? no tõesti,las kihutab ringi ringi…ja kui siis miskit halba juhtub, karjute esimesed,et miks politsei kinni ei püüa. Mõelge ka enne kui midagi kirjutatate.

Kummik
4 aastat tagasi

Samad meetodid, mida kasutas Stasi ida Berliinist põgeneda püüdnud sakslaste puhul, kuul selga

Tolmu Ahv
4 aastat tagasi
Reply to  Kummik

Politsei selleks ongi,et korralikke inimesi (liiklus) pättide eest kaitsta. 👿 Nii et tänud neile ! Loodame,et lugu Piia kätte arutada ei satu, muidu lastakse hoopis politseinikud päti ahistamise eest lahti .

Vöi
4 aastat tagasi
Reply to  Kummik

nagu Tallinnas Vabaduse väljakul alasti noaga vehkijat.

Peetrus
4 aastat tagasi

Lugesin Delfi Krimist kommentaare, ja mis loogiliselt selgus. Miks sellisel mitmekordsel liikluseeskirjade rikkujal ei ole rikkumisvahendit (sidukit) ära konfiskeeritud. Politsei tööd ei ole üldse. Viga võib rahakoti vahel olle selle nolgi vanemate poolt.

Pook
4 aastat tagasi

See on nüüd mime päeva kõige tähtsam uudis, et muidu sügavat und magavad haapsalu mendid. kelle keskmine palk on 1500€ kuus ajasid kord aastas kedagi taga.

Jass
4 aastat tagasi
Reply to  Pook

Kes sul sügavat und magavad. Ja räägi palun summast mis sul kirjas. Politsei riskib iga päev eluga ja sina kes sa kommentaare lisad, arvan,et istud kodus vanemate kulul.

Melle
4 aastat tagasi
Reply to  Pook

Kommenteeri oma nime alt, aga mitte kasuta teise oma

juss
4 aastat tagasi
Reply to  Pook

Ainult tiblunnid kasutavad sõna “ment”!

juss
4 aastat tagasi

Kloun tähistas suurpõgenemise aastapäeva!

kana
4 aastat tagasi

püksirihma tuleks anda

kähiseja
4 aastat tagasi
Reply to  kana

oota , varsti saad jälle

Küla
4 aastat tagasi

Hmm mitu aastat ta nüüd koduaresti saab??

Töll
4 aastat tagasi

Tulirelva kasutamine peaks olema ikka äärmus…… oli see vajalik juhtimisõiguseta juhi peatamiseks?

ahv
4 aastat tagasi
Reply to  Töll

Ei tea iial antud isiku sõidustiili. Kui sõidustiil ikka selline, et võib ohtu seada kas enda või teiste elu, siis on ikka väga okei põhjus tulirelva kasutada. NB: tagaajamisel tulirelva kasutamise eesmärk ei ole tagaaetava pihta tulistada. Vaid ta auto, täpsemalt rehvi purustamine.

See kas tegu oli juhtimisõiguseta juhiga või kiirusületajaga ei oma tähtsust.

Kui politsei võtab vahele helkurita inimese, kes sellele reageerib ohtliku käitumisega. Paneb kas kaaskodaniku või politseiniku elu ohtu. Kas politsei ei tohi ikka reageerida jõuga arvestades, et tegu siiski helkuri puudulikusega? Natuke mõtlemist vaja Töll.

Seda et
4 aastat tagasi
Reply to  ahv

Võib kaaluda niipidi ja naapidi. Kõlab küll nagu Chicagos

luki kaidu
4 aastat tagasi
Reply to  Seda et

oot , ma sulle veel ehitan

Pook
4 aastat tagasi
Reply to  luki kaidu

Ära kujuta ette

Seda et
4 aastat tagasi
Reply to  ahv

Aga olgu kuidas tahes, kindel on see, et kui enne ka ohtu sõidustiilis ei olnud, siis tagaajamise ja kõmmutamisega see oht kindlasti kasvas. Kui on Gerhander, siis see ju noor poisike, mine vaid talle koju.

ahv
4 aastat tagasi
Reply to  Seda et

Kompromissi tuleb alati leida. Jah, tulistamisega oht kasvab, nimelt on ohtu, et tagaaetav sõidab vastu puud ja võib lõppeda fataalselt. Kuid, kui ei kasutata võimalust ja ei tehta sõiduk kahjutuks metsavahelisel teel. On oht, et tagaaetav sõidab jälle kuskile aleviku ja niidab seal kellegi maha, mille tagajärjel kaotab ise juhitavuse ja lendab vastu puud. Nüüd juba lõppes see lõbusõit 2 surmaga. See on kõigest üks näide kuidas oleks võinud minna. Jah, on ka teisi võimalusi kuidas sõidukit kahjutuks teha (siil näiteks, väga effektiivne). Kuid ka seal on juba ajakadu. Vastu ei saa ju patrulli tulla, kes siili ülesse paneks ja… Loe rohkem »

Seda et
4 aastat tagasi
Reply to  ahv

Keegi ei kritiseeri. Lihtne arutelu. Nagu kirjas, siis ikkagi kolmveerand tundi tagaajamist, mis ohud sellega võisid kaasneda.

Seis!
4 aastat tagasi
Reply to  Seda et

Kas kardavad töökaotust? Pidi ju ainult Merepäästjaid koondama.

Seis! Lasen!
4 aastat tagasi
Reply to  ahv

Kui meesterahvas tänaval liigub, kas siis peab teda tulistama, et ta ära läheks tänavalt, kuna tal on kuriteovahend püksis. Ta võib selle iga hetk välja võtta, kui militsat näeb (eriti kena noort preilit, mida vahest juhtub)

Jass
4 aastat tagasi
Reply to  Töll

Kui see lubadeta juht oleks avarii teinud ja kellegi alla ajanud…oleks sul teine jutt?

Jassile
4 aastat tagasi
Reply to  Jass

Just, eriti kui ta oleks selle kolmveerand tunni sees kellegi alla ajanud või avarii teinud. Mis juttu me siis räägiks? Märulimehed

Melle
4 aastat tagasi
Reply to  Jass

Kui taga aetakse, siis võib avarii väga kergelt teha ju. Metsik Lääs rsk, kuulid lendavad. Kinni võeti mingi totu lihtsalt, kes mingit kurja pole teinud. Info peaks olemas olema ju umbes kes sõidab jne. Tõesti milleks tulistada ja taga ajada tekitades sellega eriti ohtlike olukordi!?