Kullamaa koolimaja sai 53-aastaseks

Kullamaa koolimaja sai 53 aastaseks. Sel puhul moodustasid õpilased ja õpetajad numbri 53. Pirja Laanemets
Kullamaa koolimaja sai 53 aastaseks. Sel puhul moodustasid
õpilased ja õpetajad numbri 53. Pirja Laanemets

Esmaspäeval tähistas Kullamaa keskkool oma koolimaja 53. aastapäeva.

16. septembril 1966. aastal kolis senine Silla 8-klassiline kool Kullamaale uude vastvalminud koolimajja ja sai nimeks Kullamaa 8-klassiline kool. Kümme aastat hiljem ehitati koolile üks tiib juurde ja koolist sai keskkool.

Koolimaja sünnipäeva puhul tegi kooli huvijuht Pirja Laanemets pildi, kus õpilased ja õpetajad moodustasid seistes numbri 53. „Ja kallistasime oma koolimaja,” ütles direktor Meelis Välis.

Välise sõnul ulatus kooliperest moodustatud inimkett peaaegu ümber koolimaja. Puudu oli 10. klass, mille õpilased olid riigikaitselaagris, kuid ketti pikendasid vallavanem Mikk Lõhmus ja Kullamaa osavallavanem Katrin Viks. „Oleme mitu aastat nii teinud,” ütles Välis.

Lisaks pakuti koolimaja sünnipäeva puhul pidulikumat lõunasööki – salatit ja kringlit.

Kullamaa keskkool on 1909. aastal asutatud Silla kooli õigusjärglane. Enne seda olid Kullamaa kandis Ense kool ja Päri vallakool. Haridust on Kullamaal antud juba 1698. aastast alates.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments