Haapsalu kaasavasse eelarvesse saab ettepanekuid teha veel kaks päeva

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

See lõik Metsa tänava kõnniteest tehti korda 2017. aasta kaasava eelarves raames. Foto: Arvo Tarmula
See lõik Metsa tänava kõnniteest tehti korda 2017. aasta kaasava eelarves raames.
Foto: Arvo Tarmula

Kuni 20. septembri ehk reede südaööni saab veel esitada ettepanekuid selle kohta, mida peaks järgmisel aastal tegema 30 000 euroga, mille Haapsalu linn on eraldanud kaasava eelarve jaoks.

Neljapäeva hommikuse seisuga on tehtud kümme ettepanekut, mis tähendab, et nädala jooksul pole nimekiri täienenud. Ülekaalukalt on ettepanekud seotud teede ja tänavate ning sellega seonduvalt liiklusohutusega.

Kaasava eelarve suurus kokku on Haapsalu linnavolikogu poolt kehtestatud 30 000 eurot. Sel aastal kogutakse ettepanekuid kahes jaos: Haapsalu linna linnalises piirkonnas, kaasa arvatud Uuemõisa ja Paralepa (ettepanekud kuni 20 000 eurot) ja endise Ridala valla territooriumil (ettepanekud kuni 10 000 eurot).

Haapsalu linna avalike suhete spetsialist Tõnu Parbus tuletas meelde, et kaasava eelarve eesmärk on avalikult kasutatavate investeeringute tegemine või ürituste korraldamine. “Kaasava eelarve ettepanek peab pakkuma avalikku hüve, olema avalikus kasutuses või siis olema avalikkusele suunatud üritus. Lisaks ei tohi ettepanek tekitada ebamõistlikke kulusid linna järgnevate aastate eelarvetele,” ütles Parbus.

Esitatud ettepanekuid hakkab hindama linnavalitsuse spetsiaalne komisjon, kuhu kuuluvad linnavalitsuse vastava eriala spetsialistid, linnavolikogu vastava valdkonna komisjonide esindajad ja vajadusel ka sõltumatud spetsialistid.

Need ettepanekud, mille summa mahub ette antud eelarve piiridesse, pannakse rahvahääletusele. Ettepanekute lõplik paremusjärjestus selgub hiljemalt 30. oktoobriks.

Hääletada saab elektrooniliselt kohalike omavalitsuste istungite infosüsteemi VOLIS keskkonnas ja Haapsalu linnavalitsuse kantseleis aadressil Posti 34.

Ellu viiakse üks või mitu paremusjärjestuses enam hääli saanud ettepanekut, mis mahuvad kaasavale eelarvele linnaeelarves eraldatud summa piiresse.
Rohkem infot kaasava eelarve kohta on võimalik leida Haapsalu linna kodulehelt.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
ropka
4 aastat tagasi

kas see üleskutse on jälle vanaemade lollitamiseks koostatud