Margus Maripuu paneb Läänemaa maitsed hoidisepurki

Tänava talu peremees Margus Maripuu talu toodanguga. Urmas Lauri

Läänemaalt Tänava talust saab põldmarjasinepit ja leedrimarmelaadi, kirjutab Postimees.

Ainulaadsete marjasinepite, juustumooside ja kihisevate jookidega ümberkaudsetel laatadel, poodides ning OTTi toiduvõrgustikus austajaid kogunud Tänava talu asub Matsalu rahvuspargi servas ja pärandmaastike keskel, üle tee jääb iidne hiiemägi. Kuigi hiiest on alles vaid mõned kivid, annab selle lähedus mitmesaja aasta vanusele talukohale peremehe Margus Maripuu sõnul erilise hingamise ja ettevõtmisele hea energia.

Tänava talu peremees Maripuu soovitab kõigil, ka neil, kes siiakanti muidu ei satu, nüüd läänerannikule tulla, sest valmis on saanud põld- ja musta leedri marjad, millest keeta marmelaadi.

„Mida loodus parasjagu annab, sellest teemegi,” ütles taluperemees. Kord, kui keegi tõi väikse heinasao jao piparmünti, tegi ta mündi-rabarberi vahuveini – sellest tuli suurepärane suvejook. Kui alõtša andis pool tonni saaki, keetis ta sellest mandli ja apelsiniga marmelaadi. Praegu on päevakorral Läänemaa kohalikud sügistähed, põldmari ja must leeder, lisaks pihlakas, aroonia, astelpaju, ploom ja õun.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments