Haapsalu linn ootab 2020. aasta kaasava eelarve ettepanekuid

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Kaasava eelarve raha on kahel korral läinud Metsa tänava kõnnitee ehituseks. Foto: Arvo Tarmula
Kaasava eelarve raha on kahel korral läinud Metsa tänava kõnnitee ehituseks. Foto: Arvo Tarmula

Haapsalu linn ootab taas kaasava eelarve ettepanekuid, mida saab esitada kuni 20. septembrini. Võitnud ettepanekud tehakse teoks 2020. aastal, teatas Haapsalu linnavalitsus.

Kaasava eelarve suurus kokku on Haapsalu linnavolikogu poolt kehtestatud 30 000 eurot. Sel aastal kogutakse ettepanekuid kahes jaos: Haapsalu linna linnalises piirkonnas, kaasa arvatud Uuemõisa ja Paralepa (ettepanekud kuni 20 000 eurot) ja endise Ridala valla territooriumil (ettepanekud kuni 10 000 eurot).

Haapsalu linna avalike suhete spetsialist Tõnu Parbus tuletas meelde, et kaasava eelarve eesmärk on avalikult kasutatavate investeeringute tegemine või ürituste korraldamine. “Kaasava eelarve ettepanek peab pakkuma avalikku hüve, olema avalikus kasutuses või siis olema avalikkusele suunatud üritus. Lisaks ei tohi ettepanek tekitada ebamõistlikke kulusid linna järgnevate aastate eelarvetele,” ütles Parbus.

Esitatud ettepanekuid hakkab hindama linnavalitsuse spetsiaalne komisjon, kuhu kuuluvad linnavalitsuse vastava eriala spetsialistid, linnavolikogu vastava valdkonna komisjonide esindajad ja vajadusel ka sõltumatud spetsialistid.

Need ettepanekud, mille summa mahub ette antud eelarve piiridesse, pannakse rahvahääletusele. Ettepanekute lõplik paremusjärjestus selgub hiljemalt 30. oktoobriks.

Hääletada saab elektrooniliselt kohalike omavalitsuste istungite infosüsteemi VOLIS keskkonnas ja Haapsalu linnavalitsuse kantseleis aadressil Posti 34.

Ellu viiakse üks või mitu paremusjärjestuses enam hääli saanud ettepanekut, mis mahuvad kaasavale eelarvele linnaeelarves eraldatud summa piiresse.
Rohkem infot kaasava eelarve kohta on võimalik leida Haapsalu linna kodulehelt.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
18 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Tont
4 aastat tagasi

Raudteel seisvad muuseumi vedurid tuleks korda teha ja üle värvida. Lihtsalt valus on vaadata,kuidas need huvitavad eksponaadid lastakse ära roostetada. Ja lõpetada mõttetu raha raiskamine Paralepa terviserajal, kus sada suurt laternat igal öösel metsloomadele metsa valgustavad. Need laternad võiks põleda max. kella kümneni.

pudrujakapsad
4 aastat tagasi

Hulk vahendeid on kulutatud Tln mnt äärsete kõnni- ja kergliiklusteede väljaehitamisele Uuemõisas ja Haapsalus. Kuid äkki ups! – 40 meetrine lõik linna tutvustava tahvli ja Kase tn ristmiku vahel on sisuliselt läbimatu, vähemasti rattaga või lapsevankriga. Kõnnitee kõvakatte asemel tuleb ukerdada ümarar killustikul poole meetri kaugusel sõeluvatest autodest. Nõnda on see olnud aastaid.
Võib-olla on lahendus mõnda tulevikuprojektiga hõlmatud, kuid probleemiga tuleks tegeleda võimalikult peatselt.

Papp
4 aastat tagasi

Ehk anda see raha Vikmanile. Heade ürituste eest, mis välja kukkusid nagu tavaliselt. Või siis linnale tagastada õigusabile kulutatud raha. Nii palju häid mõtteid.

Majaomanik
4 aastat tagasi

Posti tänav tule remontida koos teise poole kõnniteega.Ikkagi peatänav.

Oponent
4 aastat tagasi

Teen ettepaneku see Suklesele lahkumishüvitiseks maksta.

ajuhans
4 aastat tagasi
Reply to  Oponent

jah , aga siis pead sina küll Haapsalust ära kolima ……..

Siempre TANGO
4 aastat tagasi

Staadionil kunstmuruväljaku äärde kergkonstruktsioonist tribüün umbes 50…70 kohta.

Kodanik
4 aastat tagasi

Kõnniteede remont peaks olema linnavalitsuse tavapärane kohustus, see et pidevalt inimesed esitavad kaasava eelarve kampaaniasse kõnniteede remonti või ehitust näitab linnavalitsuse tegmata tööd.

Toslem
4 aastat tagasi

Kaks pole ilma kolmandata. Pakun kolmandat aastat järjest – Metsa tänava kõnnitee. 40 000 on juba sisse pandud, aga vähe. Ootan hr.Parbuse ettekannet eelmiste kaasavate eelarvete täitmise kohta. Jõudu!

Jess
4 aastat tagasi
Reply to  Toslem

Metsa tänava võiks üldse neljarealiseks ehitada ning tulevikus võiks seal ka tramm sõita. Nii et sellega peab ka juba praegu arvestama

Kodanik
4 aastat tagasi

Paluks minu ettepanek ka sinna lisada, kes oskab. Aitäh.
Sooviks Uuemõisa kergliikustee äärde sellist välijõusaali nagu Paralepas on.

hanschmitch
4 aastat tagasi
Reply to  Kodanik

seda ei tule jah kindlasti , ega siis sommid jõua seal ka veel olema hakata , loe , raha tooma hakata .

K.S
4 aastat tagasi

Minu ettepanek oleks Tallinna maantee kõnniteed kitsamaks ehitada, sest kuidagi imelikult laiad tunduvad praegu
..

Ei poolda
4 aastat tagasi
Reply to  K.S

Ei tea, just mõnus on, muidu ei mahuks kõnniteele parkinud autodest hästi mööda jalutada. Ja pargib seal pidevalt 1-2 autot.

Kodanik
4 aastat tagasi
Reply to  Ei poolda

Nurme tänaval näeb seda iga nädal. Isegi liinibuss pargib aeg ajalt pool kõnniteed kinni. Lapsevankriga võimatu mööda saada, pead sõiduteele ronima.

juss
4 aastat tagasi
Reply to  Kodanik

No bussijuhi aju ongi pisut teistmoodi ehitatud!

Nimi kohustuslik
4 aastat tagasi
Reply to  K.S

Mine mõõda sammudega, kui mõistus mõõdulinti kasutada ei oska, Kiltsi tee ja vaata,et kumb sama transiit-tee lõigust on kitsam.

K.S
4 aastat tagasi

Vt. Nimi Kohustuslik, Kiltsi teel pole äärekivisid ja kahe suure masina kohtumisel saab kõnniteest “manti võtta”