0

Galerii: eilsest näeb Haapsalus viit akvarellinäitust

Kaie Ilves

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Haapsalus on viis akvarellinäitust. Arvo Tarmula

Eile õhtust on Haapsalu viies kunstigaleriis avatud akvarellmaalinäitused, mis on osa rahvusvahelisest akvarellistide kokkutulekust linnas.

Paarsada akvarellmaali  Euroopa 14 riigist on väljas Haapsalu linnagaleriis. Eile avati väljapanekud Haapsalu kunstikooli kahes galeriis, Haapsalu taastusravihaiglas ja Evald Okase muuseumis, mis annab ülevaate 20. Ja 21. sajandi akvarellmaalist Eestis.

Nii suur hulk akvarelle näitustel on kuraatori ja maalikunstniku Mari Roosvalti sõnul ebatavaline – akvarelli küll tehakse, kuid näitustele jõuab teda vähe. Eesti akvarellistide ühenduse juhatuse esimehe Anneliis Vabuli sõnul on ainuüksi Haapsalu linnagaleriis väljas olevad paarsada maali vaieldamatult kõige suurem akvarellinäitus Eestis läbi aegade.

Arvo Tarmula fotod

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz