Täna stardib Kullamaa rattamaratonil ka Taaramäe

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Kullamaa rattamaraton. Foto: erakogu
Kullamaa rattamaraton. Foto: erakogu

Täna sõidetakse 16. korda Kullamaa rattamaratoni. Seekord on stardijoonel ka profirattur Rein Taaramäe. Parim koht pealtvaatajaile sõidust ülevaate saamiseks on Paliveres Pikajala mäel.

Tänavune Kullamaa võidusõit, mis kannab E-Piima nime, on esimest korda Hawaii Express Estonian Cup rattamaratonide sarja osavõistlus. Varasemalt on Kullamertsa rattamaraton olnud Marimetsa Kapa üks klassikalisemaid jõuproove.

“Mõtlesime vürtsi lisada – laiema haardega sari pakub avaramaid võimalusi ja nii saame Lääne-Eesti seiklusjanulisi metsaradu tutvustada suuremale hulgale publikule,” ütles Kullamaa rattamaratoni korraldustiimi liige Avo Kirsipuu Postimehele.

Põhidistantsi ehk HWXPRSS Grand Prix (64 km) algus on 10. augustil kell 12, lühemale Gardena Maratonile (50 km) antakse lähe kell 12.15 ja Jetoil Poolmaratonile (24 km) kell 13.00. Lastesõidud algavad kell 11.00.

Rajad on tõesti väga vaheldusrikkad. Kullamaa ja Palivere on tuntud oma liivamägede ja männimetsade poolest. Enne Paliverre jõudmist läbitakse männimetsas ka nn kaameli küürud koos ohtlike laskumistega.

Kõige pikema, GP distantsi mäefiniš on Paliveres Pikajala mäel, mis on väga atraktiivne koht pealtvaatajaile võistlejate ergutamiseks. Pärast mäefinišit kulgeb rada veel neli kilomeetrit mööda suusaradu.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments