1

Kullamaa rattamaratoni võitis Erki Pütsep

Avatar

Kristjan Kosk

kristjan.kosk@le.ee

kullamaa start (Large)

Kullamaa rattamaratonil osales kuni pool tuhat rattasõpra. Foto: Kristjan Kosk

Lääne-Eesti maastikurattasari Fixus Sport Marimetsa Kapp sarja kuuluva Kullamaa rattamaratoni 46-kilomeetrise põhisõidu võitis lõpukiirendusega Erki Pütsep (Redbike) ajaga 1.40,49. Kiireim läänlane oli Üllar Petrovitš (Paralepa jalgrattaklubi), kes sai ajaks 1.42,31 ja lõpetas 12. kohaga.

Teise ja kolmanda koha jagasid omavahel Pütsepa klubikaaslased Kristo Sepp ja Toomas Erikson, kes kaotsid võitjale vastavalt 1,7 ja 1,8 sekundit. Poodiumikohalt jäi välja Virgo Karu (Hawaii Express), kes kaotas omakorda Eriksonile viie sekundiga.

Erki Pütsep rääkis, et tema esialgne plaan oli klubikaaslast Eriksoni rajal aidata nii palju kui võimalik. „Esialgu võidumõtted puudusid,” ütles Pütsep. Need tekkisid tal alles hiljem, sest raja esimesel kolmandikul sai selgeks, et Erikson kõige kõrgema koha eest sõita ei suuda. „Raja ainukesel tõusul liikusin kergelt ja teised jäid sootuks maha,” selgitas Pütsep.

Nii Erikson kui ka Sepp ütlesid, et olid päev varem osalenud Haanja100 nimelisel ekstreemsel võidusõidul ja Kullamaa etapil ei olnud jalgades enam vajalikku värskust. Sepp teatas, et tema jalgratta käiguvahetajat tabas tehniline rike ja kiireimad käigud sisse ei läinud.

Kolmandaks jäätud Erikson oli positiivne ja teatas, et kõigest hoolimata oli hea võistlus, sest meeskond sai kolmikvõidu.  

Sarja üldarvestuses, kus läheb arvesesse hooaja kuus paremat tulemust, hoiab liidrikohta Erikson 2348 punktiga. Talle järgneb 2343 punktiga Sepp. Mõlemad mehed lubasid otsustavale Saaremaa etapile kohale tulla.

Parim naine põhidistantsil oli üldarvestuses 54. kohaga lõpetanud Tatjana Dobolina (Spordipartner) ajaga 1.56,09. „Kruusa- ja asfaltilõikudel oli kerge, aga metsas raputas ikka väga kõvasti,” ütles Dobolina. Teine naine oli üldarvestuses 100. koha ja ajaga 2.05,14 lõpetanud Katrin Oolmets. Kolmas oli 105. kohaga ja ajaga 2.05,38 lõpetanud Annika Tuul (Redbike Actual). Dobolina on enne viimast etappi kindustanud naiste arvestuses sarja üldvõidu.

Pika võistlusmaa lõpetas 186 ratturit.

Lühikesel 29-kilomeetrisel võistlusmaal domineeris veel M16 vanuseklassis võistlev Rait Ärm (Porter Racing), kelle aeg oli 59,35. Teisena lõpetanud meest Georg Gustav Rikkineni edestas Ärm kahe minuti ja 40 sekundiga. Kolmas oli samuti M16 vanuseklassis võistlev Rando Marten Evendi (Porter Racing), kes kaotas Rikkinenil kümne sekundiga.

Ärm ütles, et sõitis konkurentidel kohe alguses eest ära. „Võtsin sirgel hoo üles ja keegi järgi ei tulnud,” ütles ta. Edasi sõitis Ärm omas tempos ja vahet konkurentidega pidevalt kasvatades. „Lihtne oli,” võttis Ärm võistluste kokku. Ärm on enne viimast osavõistlust kindlustanud lühikestel etappidel sarja üldvõidu.

Parim õrnema soo esindaja oli Kristiina Kõll-Grünberg (Porter Racing), kes sai ajaks 1.05,09 ja lõpetas üldarvestuses 20. kohal. Kohe tema selja taga vaid sekundilise kaotusega ületas lõpujoone Agnes Kukk (Spordipartner). Kolmas oli Marian Punane (Porter Racing), kes kaotas Kukele 23 sekundiga ja lõpetas 25. kohaga. Parim läänlane lühikesel võistlusmaal oli kümnendana lõpetanud Kristo Hüdsi, kes sai ajaks 1.04,06.

Lühikese võistlusmaa lõpetas 177 ratturit. Laste- ja tillusõitudel osales kokku üle 70 mudilase.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
Kullamaa
Kullamaa

mehed ikka oskavad asju korraldada,eelmisel päeval valisid presidenti ja ainult vanade kommunistide kokkumäng jättis Kullamaa mehe Allar jõksi seekord presidendiametist ilma,aga uus periood on ees, rahvas tahab noort,tarka ja aust presidenti ,sellepärast on Allar Jõks igati sobiv

wpDiscuz