Hooldekodukohad kallinevad pöörase kiirusega

Kaie Ilves

kaie@le.ee

De la Gardie õendushoolduskeskuse õe Marika Rohilaiu sõnul pole hinnatõus aastapikkust järjekorda lühendanud. Foto: Urmas Lauri

Tänavu tõusis hooldekodukoha hind Läänemaal 50-75 euro jagu, uuest aastast ootab ees uus hinnatõus.

Lihula hooldekodu tõstis hinda juba tänavu aprillis. Odavam hooldekoht kallines ligi 50 euro jagu, kallim ligi 60 euro jagu. Sellega aga asi ei piirdu. Lihula hooldekodu üks omanikke Martin Kukk prognoosis tuleva aasta hinnatõusuks 5-10 protsenti. „Kõik on kallimaks läinud, alates elektrist ja toiduainetest,” ütles Kukk. Üleüldisest hinnatõusust rohkem aga mõjutab palgasurve.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
4 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
kodanik
4 aastat tagasi

Absurdne ja kuritegelik süsteem on loodud. Meie vanurid, kelle kohta juba eesti kõnekäändki ütleb “hallpead austa, kulupead kummarda!” on pandud ebainimlikku ja ebaväärikasse olukorda, kus riigi poolt makstavast pensionist ei piisa mingil moel, et väärikalt vananeda. Ei ole võimalik selle raha eest üksi toime tulla ega ka vanadekodus olla. Hooldekodud ei tohi mitte mingil juhul olla kasumitteenivad asutused, sest paljukordsed juhtumidki tõendavad, et kasumit teenitakse just hooldatavate elutingimuste ja töötajate palkade arvelt. See, et selline ebaväärikas ja ebainimlik süsteem loodud on kellelegi kasumite teenimiseks- seda kinnitab ka mõnede “ärimees-poliitikute” üliergas huvi nende asutuste soetamiseks. Selline asi peaks päevapealt lõppema. Maksumaksja… Loe rohkem »

.Mari
4 aastat tagasi

Tule taevas appi.Tänapäeva lapsed saadavad oma vanemad kohe tapale,et saada varandus kätte.Ei tohi lubada eutanaasiat.

Rein
4 aastat tagasi

Kuhu panna need hooldust vajajad, kes saavad rahvapensioni või alla keskmise või isegi poolteisekordset keskmist pensioni? Hoolet võiks saada pensioni ulatuses, mitte kõigile ühe hinnaga: vaesele vähem, rikkamale rohkem. Paluks eutanaasia kiiremas korras seadustada. Kui palju on hooldekodudes kuulda vanurite palvet, et tuleks see surm rutem. Ärme piiname inimest tema lõpu eel-ta pole seda ära teeninud.

kogemus
4 aastat tagasi
Reply to  Rein

elame kapitalismis hooldekodu on eraettevõtlus. konkurents puudub. Pole ka eestis näinud sotstöötajaid, kes otsiks endale kliente. Millegipärast soomes kui haigla satud on mitu firmat uurimas, kas on vaja abi ja elamist.