0

Hiiumaa haigla uus rahastusmudel võib laieneda ka Läänemaa haiglale

Läänemaa haigla. Foto: Arvo Tarmula
Läänemaa haigla. Foto: Arvo Tarmula

Aastaid majandusraskustes olnud Hiiumaa haigla on alates mullu aprillist uudse, Eestis ainulaadse rahastusmudeliga.

Haigekassa rahastab Eestis haiglaid põhimõttel, et igaks aastaks lepitakse kokku, kui palju ravijuhte kindlal erialal ostetakse ning kui palju raha haigekassa selle eest tasub, vahendas “Aktuaalne kaamera“.

Väikese elanike arvuga Hiiumaal ei katnud see mudel patsientide vähesuse tõttu haigla üldkulusid ja haigla oli aastaid rahalistes raskustes. Mullu aprillist katsetatakse seal eelarvepõhist mudelit, kus haigekassa ostab teenust mitte ravijuhtude kaupa, vaid arstiabi tagamist kokkulepitud mahus tervikuna.

Põhja-Eesti regioonaalhaigla juhatuse esimees Agris Peedu ütles, et esialgseid mõtteid on olnud sarnase mudeli kasutamisest samuti PERH-iga võrgustunud Läänemaa haigla puhul.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz