Lihulas hüppasid noored kõrgust

Noored kõrgushüpppajad enne võistlust. Hilje Tammaru
Noored kõrgushüpppajad enne võistlust. Hilje Tammaru

Lihula muusika- ja kunstikooli tagusel muruplatsil toimus kolmas noorte kõrgushüppegala.

Lõuna-Läänemaa kolmandast kõrgushüppegalast võtsid osa lapsed neljast koolist. Esindatud oli Lihula lasteaed, Lihula gümnaasium, Kõmsi algkool-lasteaed, Metsküla algkool. Lisaks veel üks sportlane Võru Kreutzwaldi gümnaasiumist. Kokku astus võistlustulle 16 kõrgushüppajat.

Esimesena alustas Lihula lasteaiapoiss Karl-Markus Kärp. Tema valis ema abiga algkõrguseks 70 sentimeetrit ja lendas sellest kõrgusest kohale tulnud lastevanemate suure aplausi saatel kohe ka üle. Ka järgmise kõrguse 75 sentimeetrit ületas ta kindlalt, mis aga jäi ka tema selle võistluse parimaks tulemuseks.

Kooliõpilased alustasid kõrgemalt ja valdavalt alistusid kõikidele esimesed kõrgused kindlalt. Mida kõrgemaks hüpped läksid, seda pingelisemaks ka võistlus muutus. Üksteise järel püstitasid noored oma isiklikke rekordeid. Nii Mirell Raja Kõmsi koolist, kui Kirsi Kunz Lihula koolist said üle kõrgusest 1.05. Samuti suutsid oma uued margid hüpata järgmisel kõrgusel Kai Urb Kõmsi koolist ja Lihula kooliõed Viktoria-Elisabeth Kepp ja Kertu Kärp.

Ka poiste võistlus oli huvitav ja poisid läksid üle kõrgustest, mida nad varem vallutanud ei olnud. Timmo Kaasik ja Stefan-Lauri Mölder Lihula koolist alistasid vastavalt 1.10 ja 1.25.

Kõrgemad kohad mängiti välja aga kõrgematel kõrgustel. Neidude võistluses suutis Lihula kooli sportlane Maria Reks alistada 1.40 ja tuli sellega ka võitjaks. Talle järgnes Marleen Põld 1.25-ga. Poiste kaks paremat pidasid maha samuti ägeda duelli. Kuigi Paul Lomp hüppas isikliku rekordi 1.30, napsas Keiro Ristikivi 1.35-ga esikoha siiski endale. Mõlemad noored õpivad Lihula koolis.

Kuigi võistlus peeti tüdrukute ja poiste arvestuses eraldi ja veel kahes erinevas grupis, peeti lapsi meeles ühesuguste auhindadega.

Lisaks kostitas Sakste Maja noori sportlasi peale spordipäeva kosutava mahla ja jäätisega.

Tüdrukute kõrgushüpe vanem grupp:

  1. Maria Reks- Lihula gümnaasium- 1.40
  2. Marleen Põld- Lihula gümnaasium- 1.25
  3. Anne-Marie Raudkivi- Võru Kreutzwaldi gümnaasium – 1.00

Tüdrukute kõrgushüpe noorem grupp:

  1. Kai Urb- Kõmsi algkool- 1.10
  2. Kertu Kärp- Lihula Gümnaasium- 1.10
  3. Viktoria-Elisabeth Kepp- Lihula Gümnaasium- 1.10
  4. Mirell Raja- Kõmsi Algkool- 1.05
  5. Kirsi Kunz- Lihula Gümnaasium- 1.05
  6. Gloria Lepik- Kõmsi Algkool- 1.05

Poiste kõrgushüpe vanem grupp:

  1. Keiro Ristikivi- Lihula Gümnaasium- 1.35
  2. Paul Lomp- Lihula Gümnaasium- 1.30
  3. Stefan-Lauri Mölder- Lihula Gümnaasium- 1.25
  4. Timmo Kaasik- Lihula Gümnaasium- 1.10

Poiste kõrgushüpe noorem grupp:

  1. Karl-Robin Raud- metsküla Algkool- 1.15
  2. Sten-Andre Kuksipuu- Kõmsi Algkool- 1.00
  3. Karl-Markus Kärp- Lihula Lasteaed- 0.70
Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments