0

Galerii: Paliveres oli Metsiku Lääne päev

Linna nimega Bodie, saabusid kaks ohtlikku meest – postitõllaröövel Shaugnessy ja teda taga ajav šerif Paddybrew, kuid keegi ei teadnud, kumb mees on kumb. Malle-Liisa Raigla

Laupäeval tähistas Eesti Holster klubi Paliveres Metsiku Lääne päeva.

Selle puhuks oli Holster klubi juht, teleajakirjanik Vahur Lauri kirjutanud umbes pooletunnise etenduse, mis rääkis linnast nimega Bodie, kuhu olid tulemas kaks ohtlikku meest – postitõllaröövel Shaugnessy ja teda taga ajav šerif Paddybrew. Mehed saabusidki linna, kuid linnaelanikud ei teadnud, kumb mees on kumb.

Mehed kohtusid saluunis nimega Magnolia ja esimesena linnasaabunud mees lasi pikema jututa teise maha. Saluunipidaja ja tema abiline tulistasid omakorda tapjat.

Asjaolude väljaselgitamiseni lasi arestimaja valvur laibad arestimajja viia. Seal aga ärkasid mehed taas ellu ja nimetasid mõlemad end šerifiks ja tulistasid teineteist taas läbi kongiseinte.

See, kumb mees kumba mängis, jäigi etenduse lõpuni lahtiseks. Nagu ka see, kas nad lõpuks üksteist lasid maha või mitte.

Enne etenduse algust hoiatas Lauri, et etenduses kuuleb pauke ja kuna ta ise mängis hobusel linnasaabuvat sõnumitoojat, hoiatas ka selle eest, et ta võib paukude tõttu hobuse seljast kukkuda. „Siis saate kõik peale minu nalja,” ütles Lauri. Seda ei juhtunud.

Etenduses mängisid nimitegelasi ERRi Moskva korrespondent Anton Aleksejev ja meelelahutaja Emil Rutiku. Kuna Aleksejev on ka teatrikooli lõpetanud, oli ta etenduse lavastaja. Aleksejev ütles, et tema tegeles siiski vaid tehnilise poolega ja pani liikumise paika. „Kõik, mis võis olla unustatud, oligi unustatud ja kõik, mis võis valesti minna, läkski valesti. Kui inimesed on rahul, siis see näitab, et põhitekst ja osalised on õiged,” ütles Aleksejev etenduse kohta.

Edasi jätkus Metsiku Lääne päev Viivika Viickbergi, Tom Kariku, Riho Saarna ja Andres Rootsi kontserditega. Soovijad võtsid ka tantsu üles.

Malle-Liisa Raigla fotod

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz