Erkki Bahovski: väikeriigil ei tohiks olla mitut välispoliitikat

Erkki Bahovski, Diplomaatia peatoimetaja.

Erkki Bahovski, Diplomaatia peatoimetaja.

Välispoliitikat defineeritakse üldiselt kui instrumenti, millega riik edendab ja kaitseb oma huve väljaspool riigipiire. Seda muidugi üldiselt, sest üleilmastumine on teinud ka sellesse klassikalisse definitsiooni oma korrektiivid: riigi huve tuleb edendada ja kaitsta ka riigipiiride sees ning tihti pole riigipiirid olulised ehk välispoliitika on segunenud sisepoliitikaga ja vastupidi.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
uskmatu-toomas
4 aastat tagasi

Lugupeetud hr.Bahovski on tõsiasi,et meil puudub täielikult välispoliitika.Isegi siis kui naaberriigis juhtub mingi tõsine õnnetus vaatame enne mida teeb lääs ja siis avaldame kaastunnet jne.Igal juhul toetame lääneriikide arvamust kuigi siililegi on selge,et tihti on tegemist topeltmoraali,valeuudiste või lausa vassimisega !
Poliitikud annavad üksteise võidu välismeediale Eestit laimavaid intervjuusid alates presidendist ja lõpetades perekond Kallasega.

Vahur Reede, saarlane
4 aastat tagasi

Põhimõtteliselt õiged põhimõtted.
Kes aga paneks meie Vabariigi Presidendi kohuseid täitva inimese lühema keti otsa, et ta ei käiks välisajakirjanikele Eestit maha tegemas? THI ja KaKa on lihtsalt kaks eraisikut ja nende soigumine heidab varju ainut neile endale, ametisoleva presidendi vaenutegevus aga kogu Eesti Vabariigile.