Arne Veske võitis suupillifestivalil suure auhinna

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Arne Veske (vasakul) viis võiduni suur pühendumine. Ta käib suupilliõpiku autori Ilmar Tõnissoni (keskel) juures Tahkurannas iga nädal harjutamas. Veskele andis auhinna üle korraldaja Elmar Trink. Foto: repro Pärnu Postimehest

Nädalavahe­tusel peeti Pärnu linnas suu- ja lõõtspillimängijate festivali Pärnu Harmonica, vahendas Pärnu Postimees.

Grand prix’ pälvis kromaatilisel suupillil esinenud ja konkurentide eest napilt kõrgeima punktisumma kogunud Arne Veske.

Veske on suupilli mänginud ligi neli aastat. „Juhtus kuidagi nii, et sattusin kokku ühe õpetajaga ja hakkasin õppima,” rääkis ta Lääne Elule suupillimängu juurde jõudmisest.

Veske õpetajaks on Tahkurannas elav legendaarne Ilmar Tõnisson, kes on ühtlasi eestikeelse „Suupilliõpiku” autor ja kauaaegne konservatooriumi õppejõud. Iga nädal sõidab Veske Haapsalust Tahkuranda 83aastase Tõnissoni juurde suupillitundi. Veske lisas, et harjutab nii sageli, kui võimalik: „Kodus olles mängin ikka iga päev, aga töö alati ei luba.”

Oma muusikaliste eelistuste kohta ütles Veske, et valdavalt mängib ta klassikat.

Tõnisson muheles, et tema õpilane Veske on näide sellest, kui kiiresti ja kaugele võib inimene endale eesmärgi võttes jõuda. Kui Veske tema juures käima hakkas, ei olnud ta selle pilliga vähimalgi moel veel tuttav.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
P6rn
4 aastat tagasi

Repertuaar pole just kergeim. Puhtalt ja hea intonatsiooniga mängitud. Instrument mis olemuselt on primitiivne nõuab moosekandilt tublit professionaalsust. Ja seda Arne valdab juba. 5+