Maailmameistrid annavad Haapsalus suupillikontserdi

Lääne Elu

info@le.ee

Antoine Le Roux (paremal) 2016. aasta Pärnu festivalil autogramme jagamas. Foto erakogu

Neljapäeva õhtul kuuleb Haapsalu kultuurikeskuses maailmaklassi suupillimängu Pärnu Harmonica Festivali peaesinejate esituses.

Tänavu 20. korda toimuva festivali peatoetaja on Holm bank, mille looja Arne Veske on üks Eesti parimaid kromaatilise suupilli mängijaid.

Haapsalu kontserdil esinevad legendaarne maailmameistritest suupillikvartett Fata Morgana Hollandist, suupillivirtuoos Antoine Le Roux koos maailmakuulsa pianisti William Lecomte`ga Prantsusmaalt, Soome suupilliühenduse Suomen Huuliharpistit ry esimees ja viiekordne Soome meistrivõistluste võitja eri instrumentildel Veli-Jussi Lietsala, kellele kuulub ka Soome rahvamuusika ühingu kuldne folgimärk ning bluusimängija Aleksey Kormin, kes on 2016. aasta Pärnu Harmonica festivali konkursi Grand prix võitja. Toona vuras Kormin Peterburist Pärnusse jalgrattal, nüüd elab ta aga koos eestlannast abikaasaga juba aastaid Narvas ja on rahvusvaheliselt hinnatud suupillide „tuunija”.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments