Haapsalus võistlevad kiirabibrigaadid

Lääne Elu

info@le.ee

Kiirabibrigaadid peavad võistlusi. Urmas Lauri

Eile algasid Haapsalus Põhja-Eesti Regionaalhaigla ja terviseameti korraldatav kahepäevane, ligi 180 osavõtjaga V Eesti kiirabi liidu simulatsiooniõppus.

Eile harjutasid kiirabiautod Haapsalu kutsehardiskeskuse juures, täna Haapsalu kesklinnas, promendaadil, piiskopilinnuses ja raudteemuuseumis. Täna kell 10 algas kultuurikeskuse eest kiirabiparaad.

Õppusel osalevad kiirabibrigaadid lahendavad kiirabi igapäevatöös ettetulevaid olukordi. Näiteks tuleb elustada, aidata ägeda südame- ja veresoonkonna haigestumise, traumade ning muude erakorraliste olukordade korral.Et võistlevad brigaadid täidavad samu ülesandeid, saab hinnata ja võrrelda eri kiirabibrigaadide liikmete tegutsemist ning hiljem teha järeldusi, millistes olukordades tuleb edaspidi rohkem keskenduda kiirabipersonali kompetentsi tõstmisele.

Õppusel osaleb 19 kolmeliikmelist kiirabibrigaadi, 39 hindajat, 40 rollimängijat ja kaasaelajad. Oma kiirabibrigaadid on võistlema saatnud Tallinna kiirabi, Tartu kiirabi, Pärnu haigla kiirabi, Karell kiirabi, Eesti kaitseväe kiirabi, Regionaalhaigla kiirabi ning koos Eesti kolleegidega paneb oma oskused ja teadmised proovile ka Läti kiirabibrigaad.

Kiirabi simulatsiooniõppust peetakse viiendat korda, esimene taoline toimus Regionaalhaigla eestvedamisel 2015. aastal. Kiirabiõppused on populaarsed ka väljaspool Eestit. Regionaalhaigla kiirabibrigaadid on korduvalt osa võtnud võistlustest Leedus, Tšehhis ja Poolas. Palangas 2018. aastal pälvis Regionaalhaigla kiirabibrigaad parima rahvusvahelise meeskonna tiitli. Õppustel läbitud ja omandatud realistlike situatsioonülesannete tulemusel on kiirabitöötaja enim valmis abistama kriitilises seisundis patsienti ning patsient saab parimat abi.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments