Galerii: sireenidega kiirabiautode kolonn tuuritas Haapsalus

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Politseiauto juhendamisel tegid õppusel osalevad kiirabibrigaadid suure tiiru Haapsalu tänavatel. Foto: Urmas Lauri

Kolmapäeval kella kümne paiku algas Haapslu kultuurtikeskuse juurest kiirabiautode paraad, milles osalesid simulatsiooniõppusel osalevad kiirabibrigaadid.

Kuni kella viieni õhtul lahendavad kiirabibrigaadid õppeülesandeid Haapsalu linnas.

Õppuste lõputseremoonia on kolmapäeva õhtul Haapsalu kutsehariduskeskuse aulas.

Õppusel osaleb 19 kolmeliikmelist kiirabibrigaadi, 39 hindajat, 40 rollimängijat ja kaasaelajad. Kiirabibrigaadid on Tallinnast, Tartust ja Pärnust, samuti Karell kiirabi ning kaitseväe kiirabi ja üks brigaad on Lätist.

Ligi 180 osavõtjaga õppuse korraldajad on Põhja-Eesti regionaalhaigla ja terviseamet. Eesti kiirabi liidu simulatsiooniõppus toimub viiendat korda.

Fotod: Urmas Lauri

.
Vt ka: “Galerii: kiirabibrigaadid harjutasid raseda päästmist

2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Jäpe
3 aastat tagasi

See ei ole normaalne, et lihtsalt kiirabi autod sireenitavad mööda linna. Peale seda kui mu emale tuli sireeni andes kiirabi aga oli juba hilja olen ma eriti tundlik selle suhtes. Alati on tunne, et kellegil on kiirest abi vaja, aga teie tuututate niisama.

Enriko
3 aastat tagasi
Reply to  Jäpe

Jäpega nõus. On inimesi, keda ei huvita absoluutselt miski enne, kui see otseselt ta isiklikku ellu tungib (nt. ust avades tuleleek näkku lööb). Teised on ettevaatlikumad. Kui kaugelt kostab veidrat praginat, karjumist vm. tavapäratut, püüavad nad kindlaks teha, milles asi. Nõnda on palju kordi avastatud tulekahjusid või pandud piir vägivallale. Pikaks veninud massiivne sireenitamine Haapsalus tekitas minuski küsimuse, kas on juhtunud suuremat sorti õnnetus? Tavaliselt on selleks (vanalinnas) suurem tulekahi. Katastroofiliste liiklusõnnetuste jaoks on Haapsalu liiga väike ja kitsas. Et suitsusammast vanalinna kohal polnud näha, võis eeldada mõnd varjatud erakorralist õnnetust. Nt. mürgise aine levikut Wiedemanni võimlas või Holmi peal… Loe rohkem »